Antena Căutare

Fără cuvinte! Profesoară din SUA, venită să predea la o școală privată din România: „Am fost pusă la colț! M-au obligat să dau note maxime chiulangiilor“

Tara Skurtu este lector universitar la Universitatea din Boston și a venit în România pentru a preda la o școală privată. Numai că responsabilitățile și dăruirea sa de dascăl s-au lovit de ordine și reguli stricte din partea conducerii. Iar pentru că nu a fost lăsată să-și facă meseria, femeia și-a spus oful într-o postare publică, pe Facebook.

Tara Skurtu este lector universitar la Universitatea din Boston și a venit în România pentru a preda la o școală privată. Numai că responsabilitățile și dăruirea sa de dascăl s-au lovit de ordine și reguli stricte din partea conducerii. Iar pentru că nu a fost lăsată să-și facă meseria, femeia și-a spus oful într-o postare publică, pe Facebook.

Cadrul didactic susține că reprezentanții conducerii i-au cerut să dea note maxime elevilor săi, chiar dacă pe unii nu i-a văzut la față niciodată. Indignată de aceste aspecte, Tara a decis să demisioneze și să povestească experiența neplăcută pe care a trăit-o.

„Cei mai mulţi dintre voi aţi auzit despre protestele din România. Corupţia este o problemă omniprezentă în România- şi este prevalentă în sistemul educaţional. Primul meu job în România a fost de profesor la o şcoală privată. La sfârşitul semestrului, am fost pusă la colţ şi s-a pus presiune pe mine pentru a da la toţi elevii cele mai mari note posibile (chiar şi celor care rareori au participat la cursuri sau chiar deloc). Mi s-a spus că aş putea fi concediată dacă voi refuza. Nu m-am supus acestor constrângeri. Am refuzat să îmi periclitez integretitatea şi etica. Prin urmare, le-am acordat şcolarilor notele pe care le meritau. Mi s-a spus că aş putea fi dată afară în viitorul apropiat pentru nu le-am dat elevilor note maxime. După aceea, mi s-a comunicat că voi fi concediată pentru că mi-am făcut treaba într-un mod legal şi etic“ , a scris profesoara pe Facebook.

Indignată de aceste aspecte, Tara a decis să demisioneze și să povestească experiența neplăcută pe care a trăit-o, iscând valuri de comentarii de susținere.

Credit foto: Facebook/Tara Skurtu

Sportul e în... cărți! Elevii de clasa a V-a vor avea manual şi la Educaţie fizică. Părinții critică anunțul făcut de Mi... Vaccinarea copiilor va fi obligatorie! Premierul Mihai Tudose: "Suntem departe de civilizaţie"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x