Antena Căutare

Fără limită la contribuția pentru pensii. Toți românii sunt afectați

Ordonanța de Urgență 116/2017 care ridică orice barieră cu privire la valoarea contribuțiilor pe care angajații le virează către bugetul de pensii a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. 

Ordonanța de Urgență 116/2017 care ridică orice barieră cu privire la valoarea contribuțiilor pe care angajații le virează către bugetul de pensii a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Textul ordonanței modifică un articol de lege privind sistemul unitar de pensii publice. Mai precis, motivând cu nevoia de a respecta ţinta de deficit de 3%, Guvernul a ridicat barierele privind valoarea maximă a contribuţiei la bugetul de pensii, notează capital.ro.

Se modifică, astfel, articolul 36 din lege şi se elimină partea finală. Vechea lege prevedea că “ Baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale pentru asiguraţii prevăzuţi la art. 6 alin. (1) pct. IV şi alin. (2) o constituie venitul lunar asigurat, înscris în declaraţia individuală de asigurare sau în contractul de asigurare socială, dar nu mai puţin decât suma reprezentând 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi nici mai mult de 5 ori valoarea acestuia. “, iar în forma ei nouă, formularea “… şi nici mai mult de 5 ori valoarea acestuia”, este eliminată.

Luna decembrie aduce un val de scumpiri! Semnalul de alarmă tras de specialiști: ”Vom asista la creșteri de preț spectac... Informație de ultimă oră despre greva de la metrou! Ar putea fi suspendată!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x