Antena Căutare

FBI si Secret Service, pe urmele hackerilor romani: 120 de perchezitii in Bucuresti si 7 judete

Aproape 120 de perchezitii au loc la aceasta ora in Bucuresti si in alte 7 judete. Sunt vizate 1.000 de persoane suspectate ca fac parte dintr-o grupare care se ocupa de fraude informatice. Actiunile sunt organizate impreuna cu FBI si US Secret Service.

Procurorii DIICOT - Structura Centrala, Serviciul Teritorial Craiova si Biroul Teritorial Gorj au destructurat trei grupuri infractional organizate, specializate in comiterea de fraude informatice pe site-urile de comert electronic.

Perchezitii domiciliare au loc pe raza municipiilor Bucuresti, Craiova, Targu. Jiu, Timisoara, Ramnicu-Valcea, Zimnicea, Alexandria, Resita si Pitesti, in scopul retinerii membrilor grupurilor infractionale si a ridicarii mijloacelor materiale de proba.

Astfel, s-a stabilit ca in perioada 2009-2011, suspectii au postat anunturi fictive de vanzare a unor bunuri inexistente in realitate (autoturisme, motociclete, ambarcatiuni usoare, produse electronice).

Acestia au indus si mentinut in eroare mai multi cumparatori on-line, in cadrul platformelor de comert electronic Ebay si Craigslist carora le-au fost transmise informatii false cu privire la realitatea anunturilor, modalitatea de achizitie, plata pretului, identitatea vanzatorului.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Cazul Borbely: Afaceristul Ioan Ciocan si consilierul Szabolcs Szepessy, cercetati penal... Un tanar a fost salvat dintr-o masina in flacari. Politistii cred ca a fost tentativa de suicid...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x