Antena Căutare

Fenomen extrem de ciudat în vestul ţării! Oamenii sunt în stare de şoc: "Ne-au invadat! Le adunăm cu lopata din case"

În ultimele zile, câteva localităţi din judeţul Arad se confruntă cu o invazie de buburuze. Nu e nicio glumă! Oamenii adună zeci de mii de insecte din case.

În ultimele zile, câteva localităţi din judeţul Arad se confruntă cu o invazie de buburuze. Nu e nicio glumă! Oamenii adună zeci de mii de insecte din case.

De când temperaturile diurne au ajuns chiar şi la 20 de grade, localnicii din oraşul Lipova şi alte sate învecinate se plâng că nu mai pot face faţă gărgăriţelor. Acestea formează "covoare" vii pe terase, în curţi, grădini, pe străzi şi chiar în case, dacă lasă ferestrele deschise câteva minute.

"Am scos cu mătura şi lopata zeci de mii din casă că am aerisit doar câteva minute şi nu am observat ce e afară. Nu am mai văzut aşa ceva şi nu înţelegem ce se întâmplă. Nu ne este teamă de ele, pentru că nu sunt periculoase, dar nu poţi călca nici pe stradă decât pe buburuze", a declarat o localnică, conform mediafax.ro.

"Am fost la Primărie la Lipova şi am cerut să vină să stropească. Au dat cu ceva fum, dar au apărut iarăşi şi nu mai ştim ce să facem. Trebuie să astupăm toate orificiile de la locuinţe, aerisirile, că intră peste tot" , a mai povestit o femeie.

Primarul oraşului Lipova, Mircea Jichici, a declarat că au mai fost invazii similare primăvara şi toamna, dar niciodată oamenii nu s-au confruntat cu un număr atât de mare de buburuze. "Avem pădurea lângă oraş şi de acolo vin, când temperaturile sunt la 20-22 de grade. Şi în primăvară am stropit şi am scăpat de ele, dar acum ne-au luat prin surprindere şi sunt mult mai multe. Este un fenomen foarte ciudat", spune primarul.

Localnicii speră că problema va fi rezolvată odată cu scăderea temperaturilor, dar între timp Primăria Lipova a anunţat că va stropi cu insecticide.

Veşti surprinzătoare de la meteorologi! Vine iarna sau se întoarce primăvara!? Iată cum va fi vremea în zilele următoare... România, 2014: Cu ASTA ne facem de râs în toată lumea! Au trasat trecere de pietoni pe trotuar! Nu o să ghiceşti nicioda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x