Antena Căutare

Fenomen meteorologic extrem! Nu s-a mai întâmplat aşa ceva din 1880! Afectează toţi oamenii de pe Terra

Octombrie şi primele nouă luni ale anului 2014 au reprezentat cele mai calde luni înregistrate pe Terra de la debutul măsurătorilor de temperatură, în 1880.

Octombrie şi primele nouă luni ale anului 2014 au reprezentat cele mai calde luni înregistrate pe Terra de la debutul măsurătorilor de temperatură, în 1880.

De asemenea, a fost cea de-a 38-a lună octombrie consecutivă pe parcursul căreia temperatura Globului a fost mai mare decât temperatura medie a secolului al XX-lea, atingând valoarea de 14,74 grade Celsius. Pentru perioada ianuarie-octombrie 2014, temperatura medie combinată la suprafaţa oceanelor şi a uscatului a fost de 10,3 grade Celsius, depăşind astfel cu 1,05 grade Celsius media secolului trecut.

Temperaturile cele mai ridicate au fost provocate de un aer mai cald pe întreaga planetă, la suprafaţa uscatului şi a oceanelor, distribuit de o manieră egală între emisfera nordică şi cea sudică.

Aceste recorduri de temperatură s-au produs în absenţa curentului cald al Pacificului, El Niño, fenomen care apare, în general, la fiecare cinci-şapte ani şi exercită o puternică influenţă asupra climei globale.

Elicopter prăbușit lângă Sibiu, opt morți și doi răniți: Primele imagini de la locul tragediei... Şefa DIICOT, Alina Bica, a fost ARESTATĂ în dosarul despăgubirii de la ANRP...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x