Antena Căutare

Fenomenul care i-a înspăimântat pe părinți. Provocarea care poate duce la halucinații a ucis deja doi adolescenți

Experții în sănătate susțin că există o tendință pe TikTok virală, dar mortală, care implică administrarea unuia dintre cele mai populare medicamente pentru alergii.

provocare mortala pe tiktok
Fenomenul care i-a înspăimântat pe părinți. Provocarea care poate duce la halucinații a ucis deja doi adolescenți | Shutterstock

Jacob Stevens, în vârstă de 13 ani, a murit pe 12 aprilie după ce a participat la „provocarea Benadryl”, scrie DailyMail.

Citește și: A stat câteva ore la plajă și a doua zi s-a trezit cu fața umflată: „Arăt ca o veveriță”. Dermatologii trag un semnal de alarmă

Fenomenul care i-a înspăimântat pe părinți. Provocarea care poate duce la halucinații a ucis deja doi adolescenți

Adolescenții din mediul online sunt provocați să înghită mai multe pastile pentru alergii în încercarea de a avea halucinații, însă experții în sănătate au avertizat asupra pericolelor la care se expun, numind fenomenul de pe TikTok drept o „capcană a morții”.

Provocarea Benadryl a ucis deja doi adolescenți în SUA. Tinerii înghit mai multe tablete antihistaminice pentru a induce halucinațiile înainte de a posta videoclipuri cu experiența lor.

Jacob Stevens, în vârstă de 13 ani, din Ohio, a murit pe 12 aprilie după o supradoză de Benadryl, ca parte a provocării de pe rețelele sociale. Tânărul a fost filmat de prietenii săi când a luat un număr alarmant de pastile antialergice. A suferit convulsii aproape imediate, a intrat în comă și a fost pus pe un ventilator timp de șase zile înainte de a muri.

Chloe Marie Phillips, în vârstă de 15 ani, din Oklahoma, a murit în august 2020. La acea vreme, familia ei i-a îndemnat pe ceilalți să rămână vigilenți cu privire la acțiunile copiilor lor, implorând: „Nu mai lăsați copii să facă asta... Nu vreau să mai vedem nicio familie trecând prin ceea ce trecem noi acum”.

Citește și: Cine este Dalai Lama și de ce oamenii îl cred un iluminat al timpurilor. Acesta îi spune unui băiat lucruri scandaloase

Unul dintre medici a supranumit fenomenul drept o „capcană a morții” și i-a avertizat pe părinți să-și ascundă medicamentele. Totodată, farmaciștii i-au îndemnat să-și supravegheze mai bine copiii care stau pe rețelele sociale.

Pe lângă halucinații, supradozajul poate duce la insuficiență cardiacă, accident vascular cerebral, convulsii sau leziuni ale creierului.

Organismul lui Jacob a suferit o criză după ce a luat prea multe pastile. Prietenii lui filmau să vadă ce se va întâmpla. A fost dus de urgență la spital, când s-a simțit din ce în ce mai rău.

Adolescentul a fost plasat pe un ventilator și a petrecut șase zile în spital înainte ca medicii să descopere că al lui creier nu mai răspunde.

Familia lui Jacob i-a îndemnat pe parlamentari să ia măsuri pentru a preveni o altă tragedie, punând restricții de vârstă pentru medicamentele eliberate fără prescripție medicală precum Benadryl în SUA.

De asemenea, familia băiatului cere ca TikTok să impună o restricție de vârstă pentru crearea de conturi.

Tatăl lui Jacob, Justin Stevens, a spus: „Fii cu ochii-n patru când copii stau pe telefon. Vorbește cu ei despre situație. Vreau să știe toată lumea despre ce i s-a întâmplat fiului meu”.

Rețetă de pâine fără frământare. Cum poți prepara pâine acasă fără să depui efort... Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe 2023. Ce nu este bine să faci pe 23 aprilie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x