Antena Căutare

Fostul sef al Vamii Ploiesti: ANAF a refuzat supravegherea vamesilor

Reprezentantii ANAF nu au fost de acord cu supravegherea politistilor de frontiera din vami, a declarat Diana Severin, fost sef al Vamii din Ploiesti, intr-o conferinta de presa, informeaza Antena 3.





Severin a povestit si un moment mai delicat, cand a fost atacata cu o sabie in timpul unei actiuni a Vamii Ploiesti. "Am avut activitati care s-au desfasurat pe timp de noapte si dupa orele de program. Am adus la cunostinta celor de la Bucuresti ca nu este normal ca toate controalele sa se desfasoare pe timpul programului normal" a spus Diana Severin.

Fostul sef al vamii a participat la mai multe actiuni pe timp de noapte, in timpul carora a fost atacata. „A avut o sabie, a spus ca nu sunt vesnica si ca oricum voi pleca foarte repede si ca ar fi bine sa cooperez", a declarat Severin.

Diana Severin a tinut sa mentioneze ca Sorin Blejnar a fost nevoit sa o numeasca in functie datorita rezultatelor obtinute la examenele pe care le-a sustinut.

In cursul saptamanii trecute, Severin a declarat in direct la Antena 3, ca Sorin Blejnar stia despre ilegalitatile care s-au petrecut in Vama Ploiesti.

"In momentul in care mi s-a solicitat demisia, s-a folosit numele presedintelui ANAF. Dansul chiar nu a negat faptul ca a primit niste documente de la mine in care i-am adus la cunostinta faptul ca exista societati comerciale din Prahova care aduc grave prejudicii bugetului de stat", a declarat Diana Severin, in direct la emisiunea "La Ordinea Zilei".

Potrivit unor informari DNA, seful vamii din Ploiesti, Cornel Costea, a fost arestat vinerea trecuta pentru luare de mita. Costea a fost prins in flagrant delict in timp ce primea 10.000 de lei pentru favorizarea unor firme de import-export din Turcia si a fost ridicat de anchetatori, direct din biroul vamal.

Mai multi angajati ai vamilor, inclusiv seful Vamii Ploiesti au declarat ca Sorin Blejnar ar fi beneficiarul final al mitei. Presedintele ANAF a negat orice implicare in cazul coruptiei din vami. „Neg orice implicare a mea in asemenea fenomene de protectie in sistemul vamal romanesc. Nu sunt regina si nici nu cred ca exista o regina", a declarat seful ANAF.

sursa: Antena 3

foto: Intact Images

Jaf la Techirghiol: Doi hoti au furat 80.000 de lei dintr-o casa de schimb valutar... Si-a gasit mama dupa 23 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x