Antena Căutare

Frig, ploi, lapoviţă şi ninsori! Prognoza meteo pentru zilele următoare

Meteorologii vin cu veşti proaste pentru începutul săptămânii. Ne aşteaptă o vreme deosebit de rece pentru această perioadă a anului, cu ploi în toată ţara, cu lapoviţă şi ninsori la munte

Meteorologii vin cu veşti proaste pentru începutul săptămânii. Ne aşteaptă o vreme deosebit de rece pentru această perioadă a anului, cu ploi în toată ţara, cu lapoviţă şi ninsori la munte

Nu scăpam de vremea rece pentru această perioadă a anului nici săptămâna aceasta. Mase de aer rece sunt prezente deasupra țării, iar atunci când se retrag puțin este tocmai situația avansului norilor și ploilor peste teritoriul țării. Așa că maximele în această săptămână rămân mici, în general între 8 și 18 grade.

Zilele cu ploi vor fi cele de la începutul săptămânii : luni, mai puține și neînsemnate cantitativ, dar de la noapte și până miercuri inclusiv, ploile se intensifică și lasă și cantități însemnate, în special în sud și est. Vântul cu intensificări le însoțește. La munte lapoviță, ninsoare și vânt. În partea a doua a săptămânii vremea se îndreaptă că aspect dar rămâne rece pentru data această chiar dacă în ultimele zile (weekend) temperatura ar mai crește puțin.

Luni, vremea se va menține rece pentru această dată, informează meteorologii Realitatea TV. Cerul va avea înnorări temporare și trecător va plouă slab, pe arii restrânse în Banat, Oltenia și Muntenia și, cu totul izolat, în celelalte regiuni. Spre seară înnorările se vor accentua în jumătatea de sud a țării, unde ploile se vor semnala local și vântul va deveni moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 10...11 grade în Oltenia și 17...18 grade în Dobrogea și estul Munteniei. Dimineață, pe arii restrânse, va fi ceată.

București
În Capitală, vremea se va menține rece iar vântul va suflă slab și moderat. Cerul va avea înnorări, mai accentuate spre seară și trecător va plouă. Temperatură maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade.

Munte
La munte, vremea se va menține rece pentru această dată. Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorări temporare și trecător vor fi ploi slabe, pe arii restrânse în Carpații Meridionali, iar cu totul izolat și în rest. Spre seară și noaptea, cerul va deveni mai mult noros, iar ploile se vor semnala pe arii extinse. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, iar la altitudini de peste 1800 m, cu precădere la sfârșitul intervalului, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea. La amiază vor fi 7 grade la Păltiniș, 10 la Predeal, 6 la Semenic, 8 la Sinaia la cotă 1500, 10 la Arieșeni și 2 grade pe Vf. Toacă din masivul Ceahlău.

Marți, vremea va fi închisă și rece. Va ploua temporar în toate regiunile, iar în zona montană precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Îndeosebi în est și sud-est, cantitățile de apa vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, în centrul și în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 7 grade la Suceava și 19 grade la Constanța.

În Capitală, vremea va fi închisă și rece, temporar va plouă, iar vântul va avea unele intensificări peste zi. Dimineață, 9-10 grade, iar la amiază, în jurul valorii de 14 grade.

Miercuri. Vremea va fi în continuare închisă și rece. Va plouă temporar în cea mai mare parte a țării, iar la munte precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apa pot fi însemnate, în special în est și nord-est. Vântul va avea unele intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa între 8...9 grade în estul Transilvaniei și în nordul Moldovei și 19 grade în Dobrogea (Constanata și Tulcea 19) .

În Capitală, vremea va fi rece. 10-11 grade dimineață și în jur de 16 grade , maximă zilei. Cerul va fi mult noros și temporar va mai plouă. Vântul va suflă în general moderat.

Regiuni
În regiunile intracarpatice, vreme în general frumoasă, doar în Banat local mai sunt ploi slabe. Dar tot rece: 15 grade maximă la Timișoara, Arad și Oradea, 14 la Cluj și Sibiu și 12-13 grade în depresiunile transilvane.

În sud, cer mai mult noros și pe arii restrânse ploi slabe. Și aici este rece, în special în Oltenia: 11 grade la amiază la Drobeta, 12 la Craiova, 15 la Giurgiu și Buzău și 17 la Călărași. Spre seară ploile se întețesc și la fel și vântul.

În Dobrogea, foarte puțin soare peste zi, izolat plouă slab dar seară ploile se înmulțesc iar vântu devine moderat. La amiază, vor fi 17 grade la Tulcea și Constanța, izolat poate și 18 grade.
În Moldova, vreme în general frumoasă dar rece în continuare cu maxime între 14 și 16 grade.

Cuşca unui tigru fioros s-a transformat în sală de operaţie: "Monitorul de pacient! Aduceţi monitorul, hai!"... Racla cu moaștele Sfintei Parascheva, scoasă spre închinarea pelerinilor. Semnificația neștiută a sărbătorii pentru româ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x