Antena Căutare

Ger SIBERIAN în România! Temperaturile vor scădea brusc până la -30 de grade Celsius. Prognoza meteo!

PROGNOZA METEO.  Meteorologii anunţă temperaturi foarte scăzute din cauza vântului, în timp ce ninsorile se manifestă mai mult în zonele muntoase. Temperaturile resimţite sunt de ger sibierian, coborând chiar şi sub minus 35 de grade Celsius 

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă temperaturi foarte scăzute din cauza vântului, în timp ce ninsorile se manifestă mai mult în zonele muntoase. Temperaturile resimţite sunt de ger sibierian, coborând chiar şi sub minus 35 de grade Celsius

Indicele de răcire reprezintă o măsură a temperaturii resimţite şi depinde de temperatura aerului şi de viteza vântului. Formula matematică a acestui indice a fost concepută pornind de la analiza modului în care, în situaţii de temperaturi scăzute şi vânt intens, stratul termic protector existent în jurul corpului uman este distrus.

Astfel, temperatura corpului devine mai apropiată de cea a aerului înconjurător, iar senzaţia de frig va fi mai puternică. În situaţiile în care temperatura aerului are valori extrem de scăzute (sub -20 de grade), sau când indicele de răcire coboară sub pragul valoric de -32, se aplică Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2000, privind măsurile ce pot fi aplicate.

LUNI. Vremea va fi geroasă dimineața și noaptea, local, în nordul, nord-estul și centrul țării, precum și în Subcarpații Getici. În regiunile sudice și sud-estice vor fi înnorări și local va ninge slab. În restul teritoriului cerul va fi variabil și doar izolat va fulgui. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 și 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -19 grade în estul Transilvaniei și -2 grade în sudul Banatului și pe litoral.

MARŢI. Vântul va prinde putere în regiunile vestice şi la munte. Ninsorile se vor transforma treptat în lapoviţă şi în ploi şi vor fi mai consistente tot în vest. Miercuri astfel de fenomene vor apărea în mare parte a ţării, iar poleiul va crea probleme în special în centru, nord şi est şi mai puţin în sud. Joi, va mai ninge slab prin Moldova şi la munte, iar în sud-est va fi lapoviţă sau va ploua. În schimb, vântul va fi intens în toate regiunile şi va atinge chiar şi 90 km/h în zonele înalte.

În Bucureşti, norii vor mai strânge rândurile din când în când şi poate fulgui. Vântul îşi va mai face simţită prezenţa şi va amplifica senzaţia de frig. Termometrele vor indica valori de la minus 7 grade Celsius luni în zori, până la minus 2 grade Celsius după-amiază, iar presiunea aerului va scădea rapid. Vremea va începe să se încălzească şi în Bucureti de marţi, astfel că la mijlocul săptămânii vor fi până la 6 grade Celsius.

Doi artiști, scandal și bătaie cu patronul unui club! S-a lăsat cu show lângă local! ”Trei colegi din trupa mea sunt răn... Elevii şi preşcolarii se întorc la şcoală, după o vacanţă de trei săptămâni. Noutăţi şi schimbări în calendarul şcolar. ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x