Antena Căutare

Gigacaloria, neimblanzita de criza: Cat de mult s-a scumpit intretinerea

Criza a adus facturi mai mari la intretinere dupa ce gigacaloria s-a scumpit de la un an la altul in toata tara. Oamenii, cu venituri diminuate, s-au trezit ca trebuie sa plateasca mai multi bani ca sa nu stea in frig.

La nivelul intregii tari, criza a adus o scumpire medie de peste 30% a gigacaloriei in ultimii trei ani


Locuitorii din 33 de orase, resedinte de judet, au resimtit criza in facturile de la intretinere. Cea mai mare scumpire a gigacaloriei a avut loc in Baia Mare.

Din trimestrul trei al anului 2008 si pana in trimestrul similar din acest an, gigacaloria a crescut in Baia Mare cu 101,1 procente. Mai precis, la inceputul crizei, energia termica era livrata populatiei la un pret de 118,5 lei, iar acum pretul e de 238,3 lei.

A doua pozitie este ocupata de Focsani. Aici pretul gigacaloriei a fost majorat cu 82,4%. Mai exact populatia a platit anul acesta 270 de lei, in loc de 148 de lei cat costa gigacaloria in 2008.

Nici locuitorii din Oradea nu stau mai bine. Pretul gicacaloriei a crescut cu aproape 80%, in ultimii trei ani. Pretul gigacalorie a ramas neschimbat doar in Alba Iulia, Buzau si Vaslui.

Sursa: Antena3

Foto:Fin.ro

Romania, afundata in ceata: Accidente rutiere si curse aeriene anulate... VIDEO! Accident ca in filme pe pasajul Fundeni din Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x