Antena Căutare

Gregorian "Guru" Bivolaru, de la proscris la "prescris"

Rasturnarile spectaculoase de situatii au devenit ceva obisnuit pentru justitia romaneasca. Astfel ca nu mai mira pe nimeni cand "inamicul public nr. 1" de ieri - saltat, cercetat, urmarit penal (sub zoom-ul camerelor de filmat si al aparatelor de fotografiat ale reprezentantilor mass-media) - redevine maine, dupa cantarirea in balanta judecatorilor, nevinovat.

Un dosar pornit cu mare tam-tam in anul 2004, an electoral, daca va amintiti bine, cazul liderului Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, supranumit "Guru", a tinut cap de afis in presa vremii timp indelungat. Agitatie, perchezitii, proteste in strada organizate de discipolii lui Bivolaru.

Din aprilie 2004 si pana la 23 aprilie 2010, in sase ani de purtare a dosarului intre parchete si instante, fie pe motive de necompetenta, fie pe motiv de stramutare, Gregorian Bivolaru, judecat in lipsa, a trecut de la statutul de proscris, urmarit international, la cel de prescris si achitat.

Verdictul a fost pus de Tribunalul Sibiu, instanta unde a adastat dosarul liderului MISA inca din 13 ianuarie 2005, dupa ce instanta suprema a admis cererea de stramutare a cauzei la o alta instanta decat Tribunalul Bucuresti.


Urmarit penal ca un periculos corupator sexual de minori, Gregorian Bivolaru a fost trimis in judecata pentru comiterea a opt infractiuni grave ce ar fi fost comise in perioada 1991-martie 2004. Pentru cinci din ele a fost achitat.
Pentru trei din ele (coruptie sexuala, act sexual cu un minor, ambele in forma continuata, si trecere frauduloasa a frontierei de stat a Romaniei), instanta a dispus incetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale.

In ceea ce-i priveste pe Ferenc Zsolt Farkas si Maria Mirona Farcasi, cei despre care s-a spus ca l-ar fi ajutat pe Greogorian Bivolaru sa treaca fraudulos frontiera de stat, instanta a dispus "incetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale pentru savarsirea infractiunilor de tentativa la infractiunea de trafic de migranti si respectiv savarsirea infractiunii de coruptie sexuala in forma continuata".

Tot articolul, in Jurnalul National

Delfinii din Constanta au refuzat sa mai lucreze din cauza ploii!... Doi comisari ai Garzii Financiare Bucuresti, trimisi in judecata pentru luare de mita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x