Antena Căutare

Guvernul, anunț despre primul tronson al Autostrăzii Moldova. Prețul pe care-l va plăti statul Român pentru 68 de kilometri de drum

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că se aprobă în şedinţa de Guvern studiul de fundamentare al proiectului Autostrăzii Târgu Neamţ - Iaşi, ”vital pentru regiunea Moldovei”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că se aprobă în şedinţa de Guvern studiul de fundamentare al proiectului Autostrăzii Târgu Neamţ - Iaşi, ”vital pentru regiunea Moldovei”. Autostrada va avea 68 de kilometri, iar investiţia, care se va realiza în parteneriat public - privat, este estimată la 1,2 miliarde de euro.

”Aprobăm astăzi studiul de fundamentare al proiectului strategic de investiţii în parteneriat public privat autostrada Târgu Neamţ-Iaşi,de asemenea vital pentru regiunea Moldovei. (...) Aşa cum am menţionat, voi monitoriza cu prioritate ca şi la acest obiectiv toate procedurile să se realizeze cu rapiditate”, a declarat Viorica Dăncilă, în deschidere şedinţei de Guvern de vineri.

CÂND ÎNCEPE CONSTRUIREA AUTOSTRĂZII

Potrivit acesteia, valoarea totală a investiţiei este estimată la 1,2 miliarde de euro, iar perioada de proiectare şi realizare a autostrăzii este de 48 de luni.

Proiectul are în vedere realizarea a 68 de km de autostradă, urmând ca şoseaua să se racordeze la drumul de mare viteză Bucureşti-Suceava, aflat în pregătire la Ministerul Transporturilor.

Dăncilă a anunţat că, la începutul lunii aprilie, proiectul va fi oferit investitorilor care doresc să îşi asume proiectarea şi construcţia.

O fetiță de nouă ani și tatăl ei vitreg au murit electrocutați, la duș! Bărbatul încerca să o salveze pe micuță... Biserica Ortodoxă Română schimbă data unei mari sărbători. Sfântul Gheorghe nu va mai fi celebrat pe 23 aprilie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x