Antena Căutare

Harta batranetii si a tineretii din Romania: Care sunt regiunile cu cei mai multi batrani

In tara noastra exista o populatie imbatranita, iar perspectivele nu sunt optimiste. Peste 15% dintre locuitorii Romaniei au peste 65 de ani. Muntenia este cea mai imbatranita regiune, cu o pondere de 16,8% a varstnicilor. La polul opus se situeaza Bucuresti-Ilfov, unde 14,1% din populatie are  peste 65 de ani.

Confrom ultimului recensamant, citat de EVZ.ro, judetul cu cea mai imbatranita populatie este Teleorman. Aici, ponderea varstnicilor ajunge la 21,8%. De asemenea, Teleorman este un judet in care numarul deceselor a fost cu 4.058 mai mare decat cel al nasterilor, in 201.

Urmatorul judet in care ponderea varstnicilor este mare, de 18,6% este Giurgiu. In topul populatiei imbatranite urmeaza judetele Buzau, Valcea, Olt, Calarasi si Dolj.

Banatul, Moldova, Transilvania si Bucurestiul sunt la polul opus al topului, avand cea mai mica pondere a populatiei imbatranite. Un procent al populatiei sub media nationala este in Satu-Mare (12,4%), Iasi (12,6%) si Constanta (12,6%), aici fiind cei mai tineri romani.

Cod galben de vant puternic: Sapte drumuri nationale au fost inchise... Doi infractori cu experienta au cazut in plasa unei batrane din Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x