Antena Căutare

Atenție bucureșteni! În această noapte, locuitorii din sectoarele 1 și 5 nu vor avea căldură și apă caldă!

În această noapte, locuitorii din sectoarele 1 și 5 nu vor avea căldură și apă caldă! Un cazan vechi de 60 de ani a explodat sâmbătă seara la CET Grozăvești,

Atenție bucureșteni! În această noapte, locuitorii din sectoarele 1 și 5 nu vor avea căldură și apă caldă!
Locuitorii din sectoarele 1 și 5 nu vor avea căldură și apă caldă

În această noapte, locuitorii din sectoarele 1 și 5 nu vor avea căldură și apă caldă, a anunțat administratorul special al ELCEN, Claudiu Crețu. Motivul? Un cazan vechi de 60 de ani a explodat sâmbătă seara la CET Grozăvești.

Din păcate, ELCEN nu mai poate alimenta cum trebuie cu agent termic cele două sectoare, iar alimentarea va fi susținută de la celelalte CET-uri, însă apa va ajunge în casele oamenilor la o temperatură cu câteva zeci de grade mai mică decât este normal.

RADET anunță, la rândul său, că termenul estimat de remediere a avariei dat de ELCEN București este de 24-48 de ore.

Aviaria de la CET Grozăvești intervine în condițiile în care 250 de blocuri din Capitală, racordate la sistemul centralizat de termoficare, deja nu beneficiază de agent termic la parametri normali. În unele zone, oamenii se plâng că nu au deloc apă caldă și căldură de 5 zile. Directorul companiei Termoenergetica a explicat că în zonele aflate la capăt de magistrală apa caldă și căldura ajung mai greu la parametri optimi, dar promitea că problema se va rezolva sâmbătă seară.

Comunicatul ELCEN:

„Electrocentrale București S.A. (ELCEN) informează că în data de 23.11.2019 s-a produs un incident la CTE Grozăvești determinat de declanșarea cazanului nr 1 și, implicit, a turbinei cu abur nr. 2. S-au luat imediat toate măsurile necesare pentru compensarea sarcinii termice, fiind pus în funcțiune cazanul cu apă fierbinte aferent. Pe perioada avariei, sunt livrate temperaturi mai mici ale agentului termic față de cele comandate de RADET București.

Echipele ELCEN fac toate eforturile pentru a rezolva problema apărută, astfel încât să se revină, în cel mai scurt timp posibil, la situația de dinaintea apariției incidentului.

Celelalte centrale aparținând ELCEN sunt pregătite să compenseze această diminuare a sarcinii termice prin preluarea parțială a consumatorilor aferenți CTE Grozăvești, în măsura în care rețeaua poate prelua necesarul de energie termică din aria CTE Grozăvești în aria celorlalte CTE-uri ale ELCEN.

Vă asigurăm că echipele de reparații intervin de fiecare dată cu promptitudine astfel încât să depășim în timp util astfel de situații neprevăzute și că facem tot ce este necesar pentru ca disconfortul creat să nu afecteze într-o mare măsură consumatorii racordați la sistemul de termoficare din Capitală”.

Precizările RADET

„Odată cu furnizarea sub parametri din acest CET, suntem obligați să asigurăm agentul termic din DOAR trei CET-uri pentru tot Bucureștiul”, avertizează RADET, care precizează că sistemul de termoficare al Capitalei a fost proiectat inițial cu șase CET-uri mari, însă CET Titan și CET Pipera au fost închise în urmă cu mai mulți ani. RADET susține că de aici au pornit dificultățile în furnizarea agentului termic în sectoarele 2 și 3 ale Capitalei.

„Din cauza acestei avarii suntem nevoiți să furnizăm agent termic primit de la trei CET-uri mari, și nu din cele șase inițiale, în condițiile în care numărul consumatorilor a rămas relativ același”, susține RADET.

RADET București reaminteșe că administrează doar rețeaua de termoficare, adică doar transportul, furnizarea și distribuția agentului termic, în timp ce CET-urile mari, producătoare de agent termic, sunt în administrarea ELCEN București și în subordinea ministerului de resort.

sursă: digi24.ro

Șofer prins de politie cu probleme grave la direcţie! Volanul maşini se mişca în gol! Cum a fost posibil... Tudorel Butoi, adevărul despre cazul Caracal: ”Dincă Gheorghe va fi inculpat pentru uciderea Alexandrei și a Luizei”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x