Antena Căutare

În curând, ceasurile vor fi date cu o oră înainte. Când revenim la ora de vară

În acest weekend, România trece la ora de vară 2024. După o iarnă bulversantă, românii așteaptă cu nerăbdare venirea zilelor însorite.

femeie care își ține perna pe cap și un ceas care sună înainte de ora 6 dimineața Galerie
România se pregătește să treacă la ora de vară | Shutterstock

Odată cu sosirea primăverii, România se pregătește să treacă la ora de vară. Ceasurile vor fi date cu o oră înainte, iar românii se vor putea bucura de mai multă lumină naturală.

În acest weekend, ceasurile vor fi date cu o oră înainte. Când revenim la ora de vară 2024

În 2024, la finalul lunii martie, România trece la ora de vară. Ceasurile vor fi date cu o oră înainte în noaptea de 30 spre 31 martie.

Deși se specula să nu se mai schimbe ora de două ori, România a rămas la această metodă pentru ca locuitorii să se bucure de mai multă lumină naturală.

Toată țara se pregătește de schimbarea care va avea loc în noaptea dinspre 30 martie spre 31 martie 2024. Astfel că, duminică, ora 3 dimineața se va transforma în 4 dimineața, trecându-se astfel la ora de vară.

Citește și: Ce flori se plantează în luna aprilie. Gradina ta va fi plină de culoare dacă ții cont de indicațiile specialiștilor

Deși se pierde o oră din programul obișnuit, oamenii se pot bucura de mai multă lumină și de o seară ”mai lungă”, apusul producându-se la ora 20 și 11 minute.

Serile de vară creează o atmosferă aparte, inducând relaxarea și armonia. Schimbarea orei ajută la menținerea acestei senzații. Astfel că, timp de șapte luni, oamenii se pot bucura de lumină naturală, consumând mai puțin curent electric, această metodă având și puternice conotații economice.

Conform ObservatorNews.ro, în această perioadă se înregistrează și mai puține accidente rutiere pe timpul zilei.

Dezbaterea la nivel global pentru a se menține toate țările la ora de iarnă continuă, însă România este printre cele care încă nu au adoptat această metodă. Țările care nu vor mai schimba ora începând cu acest an sunt Argentina, Rusia și Turcia.

Această tradiție este resectată în țara noastră, după ce a fost reintrodusă în anul 1979. În 2024, România funcționează după o regulă intrată în vigoare începând cu 1997. Ora vară este introdusă în prima duminică duminică din luna martie până în ultima duminică din luna octombrie.

Citește și: Cum influențează eclipsa de lună plină din Balanță cele 12 zodii în prima săptămână din luna aprilie. De partea cui sunt astrele

Oamenii trebuie să fie atenția la modul în care schimbarea le afectează organismul. Aceștia pot întâmpina probleme la început cu somnul, stresul, metabolismul sau ritmul biologic. De altfel, acesta este și motivul principal pentru care schimbarea orei se face întotdeauna în weekend.

România va reveni la ora de iarnă pe 27 octombrie 2024, ora fiind dată înapoi cu o oră.

Cât costă mâncarea în Elveția și care este salariul minim. O româncă a arătat prețurile din supermarket... Rezultate Loto 28 martie 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,82 milioane de euro. Ce premii anunță Loteria Română...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x