Antena Căutare

Introducerea clasei pregatitoare este legala. Parintii, invinsi a doua oara in instanta

Curtea de Apel Bucuresti a respins vineri contestatia parintilor pentru suspendarea ordinului ministrului Educatiei privind introducerea clasei pregatitoare. Asociatiile de parinti au fost invinse pentru a doua oara, dupa ce miercuri magistratii au mai respins o cerere similara.

Mai multi parinti au dat in judecata, in patru dosare, Guvernul si Ministerul Educatiei. Un alt dosar al parintilor impotriva Guvernului si Ministerului Educatiei privind acelasi ordin urmeaza sa fie dezbatute de instanta pe 6 martie.


Parintii nemultumiti de mutarea clasei pregatitoare in scoli si profesorii au protestat zilele trecute in fata Ministerului Educatiei. Ei au inaintat un memoriu in care cer ca masura sa fie suspendata.

FSLI considera ca ordinul, in forma lui actuala, intra in contradictie atat cu unele principii de drept constitutional, cat si cu o serie de realitati cu care se confrunta sistemul de invatamant, astfel incat aplicarea lui in conditii de eficienta este, practic, imposibila.

In opinia sindicalistilor, actul normativ a fost adoptat cu incalcarea procedurii de consultare obligatorie a societatii civile.

Vinerea trecuta, ministrul Educatiei, Catalin Baba, sustinea ca MECTS va pune in aplicare deciziile judecatoresti care vor fi pronuntate in urma contestatiei facute de cei 80 de parinti. ''Noi asteptam ca instantele sa se pronunte si bineinteles ca hotararile instantelor vor fi puse in aplicare. Acest lucru este evident', a spus Baba.

Inscrierile in clasa pregatitoare si clasa I vor incepe pe 5 martie . Potrivit estimarilor oficiale, in toamna, aproximativ 200.000 de copii urmeaza sa intre la clasa zero sau in clasa intai.

Situatia critica continua pe Dunare. Autoritatile: E totul sub control... ANM: Cod galben de vant puternic in mai multe judete din estul si centrul tarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x