Antena Căutare

Învățământ lăsat în urmă pentru cei 7.000 de copii din localitatea Florești, județul Cluj

Paradox în cea mai mare comună din România! Localitatea Floreşti din judeţul Cluj s-a dezvoltat incredibil de repede în ultimii ani. S-au ridicat case şi blocuri pentru cei aproximativ 60 de mii de oameni, care stau acolo. Dar învăţământul a fost lăsat în urmă.

Paradox în cea mai mare comună din România! Localitatea Floreşti din judeţul Cluj s-a dezvoltat incredibil de repede în ultimii ani. S-au ridicat case şi blocuri pentru cei aproximativ 60 de mii de oameni, care stau acolo. Dar învăţământul a fost lăsat în urmă. Pentru cei 7000 de copii există doar o singură şcoală şi nicio creşă.

De la un an la altul e nevoie tot mai mare de o nouă şcoală în comuna Floreşti. La singura unitate de învăţământ, doar la preşcolari, a fost nevoie de şapte clase anul acesta.

Clasele de elevi sunt repartizate în patru clădiri, iar elevii învaţă în două schimburi. A fost singura soluţie prin care la şcoală s-au putut înscrie aproape 1300 de copi. În condiţiile în care în localitate sunt aproximativ 7.000.

Părinţii din Floreşti sperau să-şi poată aduce copiii din această toamnă la noua şcoală din localitate. Lucrările nu au fost însă finalizate la timp şi mulţi dintre ei au fost nevoiţi să-şi facă flotant de Cluj ca să-şi poată trimite copiii la şcolile de acolo. Între timp, pe şantierul noii unităţi de învăţământ nu e nici urmă de muncitori.

Aşa că mulţi părinţi fac zilnic naveta până la şcolile din Cluj-Napoca. Deocamdată nu se ştie când va fi dată în folosinţă noua şcoală, dar Primăria a angajat un avocat pentru a încerca să rezolve situaţia.

Citește mai mult pe Observator.tv!

S-a dat lege! Ce trebuie să facă proprietarii de apartamente începând din 28 septembrie! S-a schimbat totul!... Începe Rabla pentru electrocasnice! Ce trebuie să facă românii ca să primească vouchere de până la 400 de lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x