Antena Căutare

Ionuţ s-a născut la termen, perfect sănătos. 28 de zile mai târziu, părinții l-au pierdut. Fulgerător: „N-au vrut să mă ajute, nu au vrut!”

Un copil de numai 28 de zile a murit după ce a fost plimbat prin trei spitale din judeţul Constanţa. În urmă cu aproape două săptămâni, părinţii lui Ionuţ au ajuns cu bebeluşul la Spitalul din Cernavodă, unde a fost născut.

Un copil de numai 28 de zile a murit după ce a fost plimbat prin trei spitale din judeţul Constanţa. În urmă cu aproape două săptămâni, părinţii lui Ionuţ au ajuns cu bebeluşul la spitalul din Cernavodă, unde a fost născut. Pentru că nu aveau pediatru, medicii i-au trimis la Medgidia, unde a fost internat. De acolo, în câteva ore, copilul a ajuns cu elicopterul, în stop cardiorespirator, la Constanţa, unde a şi murit, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-l stabiliza.

Părinţii acuză acum spitalul din Medgidia de malpraxis, şi spun că medicamentele administrate i-ar fi provocat moartea copilului. Speriaţi de anchetă, medicii din Medgidia nu au făcut raport conducerii.

Poliţia, dar şi Ministerul Sănătăţii fac acum verificări.

„Micuţul pur şi simplu a murit la mine în braţe”, spune tatăl lui Ionuț.

Ionuţ s-a născut la termen. Perfect sănătos. 28 de zile mai târziu, Anca şi Daniel l-au pierdut. Fulgerător.

Totul a început într-o noapte când bebeluşul s-a simţit rău şi părinţii au decis să-l ducă la spital. La Cernavodă nu au găsit un pediatru, aşa că au fost trimişi la Medgidia. Unde personalul medical i-a montat o perfuzie. Dar copilul a început să sângereze.

„Am alergat din uşă în usă de trei ori să găsesc o asistentă să mă ajute cumva, să oprească sângerarea. Atât îmi spuneau, că nu are nimic. N-au vrut să mă ajute, nu au vrut!”, a povestit mama bebelușului.

În perfuzie, personalul medical ar fi pus metroclopramid, acuză părinţii. O substanţă care nu se administrează copiilor sub vârsta de un an. Abia când starea bebeluşului s-a agravat, un elicopter l-a transportat la Constanţa. Era prea târziu.

„Tratamentul care s-a făcut in spitalul nostru a fost unul suportiv. O luptă contra cronometru de a salva viața copilului, dar, din păcate, după șapte-opt ore, a decedat. Dacă ajungea mai devreme, șansele categoric erau mai mari”, a declarat un medic de la SJUCC Constanța.

Cauza decesului: traumatism cranio cerebral acut închis şi hemoragie cerebrală. Părinţii susţin că Ionuţ nu a fost niciodată bruscat. Aşa că au depus plângere la Poliţie pentru malpraxis.

Managerul spitalului din Medgidia a fost informat despre caz la mai mult de o săptămână de la moartea copilului.

Ministrul Sănătăţii a trimis abia astăzi corpul de control la Unitatea Medicală.

În Spitalul Municipal Medgidia sunt deschise acum două anchete: una penală şi una administrativă.

Cine sunt românii executați în Belgia! Cei doi au fost găsiți împușcați în cap, într-o zonă izolată... Românii vor încasa mai mulți bani la bătrânețe! Ce este pensia ocupațională și cine poate beneficia de ea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x