Antena Căutare

Jaful secolului: Tablourile furate din Olanda de cei trei romani sunt de negasit

Tablourile furate din Olanda au disparut in ceata. Un lucru este insa cert. Ele au tranzitat Romania si ar putea fi oriunde. Suspectii au fost prinsi, dar nu vor sa spuna unde sunt tablourile. Politistii romani, impreuna cu omologii olandezi incearca sa gaseasca picturile.

Cei 3 tulceni ar fi dat, in noiembrie anul trecut spargerea secolului. Ar fi furat 7 tablouri dintr-un muzeu din Rotterdam. Picturile faceau parte din colectia privata a Triton Foundation, a afaceristului Willem Cordia si erau asigurate pentru 18 milioane de euro. Surse din cadrul anchetei spun ca nu ar fi fost niste genii si nu au actionat ca-n filme, strecurandu-se printre lasere. Pur si simplu ar fi pornit alarma de incediu.

La scurt timp dupa ce incuietorile s-au deschis, cei doi hoti au fortat incuietorile mecanice ale usilor si astfel au intrat in muzeu. Apoi s-au miscat uimitor de repede. Au spart incuietorile si au intrat pe usa. In 2 minute si 16 secunde au pus mana pe opere celebre, semnate de Picasso, Monet si Matisse.

Imediat dupa ce s-a intamplat, politia din Olanda a trimis date organizatiei Interpol despre hoti si descrierea tablourilor.

Toate detaliile au fost implementate in bazele de date ale Interpol si au putut fi accesate de toti politistii din intreaga lume. Pe 18 ianuarie, trei suspecti au fost capturati de politistii romani. Chiar in Capitala.

Au fost efectuate audieri si perchezitii domiciliare. In acest moment in Romania este o echipa de politisti olandezi, insotita de un procuror din Olanda

Nici urma de picturii insa. Potrivit unor surse, unele dintre tablouri s-ar fi aflat in Romania. Hotii au cautat cumparatori pe piata neagra. Exista probabilitatea ca la aceasta fapta sa fi participat si alte persoane in afara celor trei romani.

Recursul formulat de avocatii suspectilor la decizia de arestare se judeca maine.

Patriarhia Romana vrea MONOPOL pe morti: Cei care aleg cimitirele private risca sa NU mai aiba parte de slujba... Morun de 3 metri si 200 kilograme, in valoare de 90.000 de euro, salvat de la transat de politistii de frontiera...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x