Antena Căutare

La 62 de ani, un bărbat susține că a făcut 217 vaccinuri împotriva COVID. Cum se simte

Un bărbat din Germania, în vârstă de 62 de ani, susține că a fost vaccinat împotriva COVID-19 de 217 ori. Mărturisirea i-a făcut pe cercetători să investigheze dacă hipervaccinarea afectează sistemul imunitar.

barbat care e vaccinat anti covid
Un bărbat din Germania, în vârstă de 62 de ani, susține că a fost vaccinat împotriva COVID-19 de 217 ori. Mărturisirea i-a făcut pe cercetători să investigheze dacă hipervaccinarea afectează sistemul imunitar. | Shutterstock.com

Doi ani și jumătate, bărbatul și-a administrat 217 doze de vaccin anti COVID, ignorând recomandările medicilor, care insistă că o schemă de maxim 3 vaccinuri este suficientă pentru a ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva acestei afecțiuni.

Citește și: Cinci zodii au noroc cu carul în săptămâna 4- 10 martie 2024. Ei sunt nativii ajutați de Divinitate

La 62 de ani, un bărbat susține că a făcut 217 vaccinuri împotriva COVID. Cum se simte

Cazul bărbatului a fost dezvăluit în The Lancet Infectious Diseases. El a declarat că a cumpărat 217 vaccinuri, care i-au fost administrate în decursul a doi ani și jumătate, între iunie 2021 și octombrie 2023.

În ciuda acestui lucru, bărbatul pare să fie sănătos și nu a suferit efecte secundare negative, spun cercetătorii de la Universitatea din Erlangen-Nürnberg, conform Daily Mail.

”Am aflat de cazul său prin intermediul unor articole din ziar”, a declarat doctorul Kilian Schober. El spune că l-a contactat pe bărbat și l-a rugat să participe la câteva teste. ”El a fost foarte interesat să facă acest lucru”, a mai spus medicul.

Dr. Schober era îngrijorat de faptul că hiper-stimularea sistemului imunitar cu atât de multe vaccinuri ar fi putut distruge anumite celule imunitare, împiedicând capacitatea organismului de a lupta cu succes împotriva bolilor.

Citește și: Câți bani a pierdut Mark Zuckerberg în cele două ore cât Facebook a fost picat. Suma e uriașă

Dar oamenii de știință nu au găsit nicio dovadă în acest sens și nici nu existau semne că bărbatul ar fi fost vreodată infectat cu COVID. Echipa a prelevat probe de sânge și salivă de la bărbat.

”Am reușit să prelevăm noi înșine probe de sânge atunci când bărbatul a primit un alt vaccin în timpul studiului, la insistentele sale. Am reușit să folosim aceste mostre pentru a determina exact cum reacționează sistemul imunitar la vaccinare”, a mai spus dr. Schober.

Rezulatele testelor nu sunt suficiente pentru a trage concluzii privind siguranța acestei practici, e concluzia experților.

De asemenea, cercetătorii au subliniat că administrarea unui număr atât de mare de vaccinuri nu este recomandată în prezent: ”Este important de menționat că nu susținem hipervaccinarea ca strategie pentru a spori imunitatea”.

Ei au transmis pe site-ul universității: "Cercetările actuale indică faptul că o vaccinare în trei doze, cuplată cu vaccinuri suplimentare regulate pentru grupurile vulnerabile, rămâne abordarea preferată. Nu există niciun indiciu că sunt necesare mai multe vaccinuri.”

Citește și: Ce a putut să pătească o femeie după o operație estetică în Turcia. A povestit chinul greu de imaginat

Câți bani a pierdut Mark Zuckerberg în cele două ore cât Facebook a fost picat. Suma e uriașă... Ce a putut să pătească o femeie după o operație estetică în Turcia. A povestit chinul greu de imaginat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x