Antena Căutare

La un pas de tragedie: Doua avioane, aproape sa se ciocnesca pe Otopeni

Sa gresesti e omenesc. Dar sa gresesti atunci cand lucrezi intr-un turn de control aerian si sa pui in pericol viata a sute de persoane poate fi o tragedie. Patru sute de oameni au fost la un pas de moarte, dupa ce dupa ce un controlor de trafic aerian a dat acordul de aterizare unui avion pe o pista pe care se afla deja o alta aeronava, arata Libertatea. Incidentul s-a petrecut pe aeroportul Otopeni, la data de 11 iulie.

Ar fi fost cea mai mare catastrofa aviatica din istoria Romaniei

Cea mai mare catastrofa aviatica din istoria Romaniei a fost la un pas sa se produca in urma cu o saptamana, mai exact pe 11 iulie. Atunci, doar 500 de metri au lipsit pentru ca doua avioane sa se ciocneasca pe pista.

Mai multe inregistrari audio ale discutiilor dintre controlorii de trafic aerian si piloti au aparut pe internet. "Aoleu! I'm sorry! Stop!". Aceasta a fost reactia controlorului de trafic atunci cand a realizat ca a dat acordul de aterizare unui avion pe o pista unde avea deja o alta aeronava.

Incidentul a avut loc saptamana trecuta, pe 11 iulie, cand un avion TAROM si o aeronava apartinand companiei grecesti Aegean au fost la un pas de a se ciocni.

In incident au fost implicate un Boeing 737-700, al TAROM, inmatriculat YR-BGI, care efectua zborul ROT382 si care urma sa aterizeze la Otopeni, si un Airbus A320 al grecilor de la Aegean, inmatriculat SXDVG.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

VIDEO! O fata de 11 ani a ajuns in coma alcoolica la spital, dupa ce a baut o sticla intreaga de tuica... Sediul Ministerului Muncii, evacuat in urma unei alerte falsa cu bomba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x