Antena Căutare

Litoralul romanesc este ocupat suta la suta

Gradul de ocupare a litoralului romanesc este, in prezent, potrivit cifrelor oficiale, de suta la suta, actualul sfarsit de saptamana devenind astfel cel mai aglomerat week-end al sezonului estival 2009.
Potrivit Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunarii, conform datelor statistice oficiale, transmise de catre Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta, peste 129.000 de turisti se afla, la aceasta ora, pe litoralul romanesc, multi dintre ei fiind atrasi de manifestarile programate pentru acest week-end: Liberty Parade, Mamaia Milano Night si Samba Carnaval.

Astfel, Liberty Parade 2009, cel mai mare fenomen dance de strada din Romania, care se afla deja la a IX-a editie, a atras in sudul litoralului peste 75.000 de turisti. Cei mai multi, 38.880, se afla in Mangalia si Saturn, 17.787 sunt in Neptun, Olimp, Jupiter, Venus si Cap Aurora, iar 20.600 de turisti au fost inregistrati in Costinesti.

"Putem considera, intr-adevar, ca acesta este cel mai aglomerat week-end in sudul litoralului, in sezonul estival 2009", a declarat presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, Corina Martin.

Ea a mai precizat ca numarul de turisti ce se afla in nordul litoralului, in special in statiunea Mamaia, depasesete cifra de 35.000.

"In Mamaia, sloganul Come and break the fashion limits! al binecunoscutului eveniment Mamaia Milano Nights, precum si Samba Carnaval, au atras 28.358 de turisti, in timp ce in Navodari si Constanta au fost inregistrati, oficial, peste 7.000 de turisti", a mai afirmat Corina Martin.

Acestea sunt numai cifrele oficiale, dar numarul turistilor ce se afla in acest week-end pe litoral este mult mai mare, in conditiile in care in statistici nu sunt inclusi si turistii cazati la particulari sau cei din campinguri.

sursa:mediafax
O femeie a cazut intr-o fantana adanca de noua metri... Paranghelie in farmacie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x