Antena Căutare

Mai multe cutremure au avut loc în ultimele ore. Ce magnitudine au avut și unde s-au resimțit cel mai mult pe teritoriul țării

În ultimele ore, au avut loc mai multe cutremure pe teritoriul României. Unde s-au resimțit și ce magnitudine au avut, conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

aparat care masoara cutremurul Galerie
Mai multe cutremure au avut loc în ultimele ore. Ce magnitudine au avut și unde s-au resimțit cel mai mult pe teritoriul țării | Shutterstock

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a înregistrat două noi cutremure în România, fiind vorba despre cel din Călărași, de 2.6 grade magnitudine pe scara Richter, și un altul în Gorj, de 2 grade, în dimineața de 19 iulie.

În plus, marți seară s-au mai produs, la un interval scurt de timp, alte cutremure în județul Gorj, de 4.2, respectiv 2.7 și 2.3.

Citește și: Alte patru cutremure în România, după cele două de peste 4.4 grade care au zguduit județul Arad. Unde s-au simțit puternic

Mai multe cutremure au avut loc în ultimele ore. Ce magnitudine au avut și unde s-au resimțit cel mai mult pe teritoriul țării

Primul seism a avut loc la ora 01:47:56 în Muntenia, Călărași, și a avut magnitudinea de 2.6. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 13.3 km în apropierea următoarelor oraşe: 23km E de București, 67km SE de Ploiești, 68km NE de Giurgiu, 70km NE de Ruse, 78km V de Slobozia, 89km SV de Buzău, 94km SE de Târgoviște.

Cel de-al doilea cutremur a avut loc la ora 05:31:20 în Oltenia, Gorj, a avut magnitudinea de 2.0, și s-a produs la adâncimea de 10.6 km în apropierea următoarelor oraşe: 16km NV de Târgu Jiu, 67km NE de Drobeta-Turnu Severin, 69km S de Hunedoara, 84km S de Deva, 98km E de Reșița, 98km V de Râmnicu Vâlcea.

Citește și: Cutremure în Vrancea și în Gorj! Ce magnitudine au avut seismele care se produc aprope de la o zi la alta

Un cutremur cu magnitudinea 4.2 s-a produs, marţi seară, în judeţul Gorj, la o adâncime de 8,6 kilometri, fiind urmat de două replici.

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, marţi, la ora 23:30:55 s-a produs în Oltenia, Gorj, un cutremur mediu, cu magnitudinea ml 4.2, la adâncimea de 8.6 kilometri.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 16 kilometri NV de Târgu Jiu, 67 de kilometri NE de Drobeta-Turnu Severin, 70 de kilometri S de Hunedoara, 84 de kilometri S de Deva, 97 de kilometri V de Râmnicu Vâlcea, 98 de kilometri E de Reşiţa.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, în Gorj au mai avut loc două cutremure, cu magnitudini de 2,7 şi 2,3, un altul producându-se în Muntenia, judeţul Călăraşi, cu magnitudinea de 2,6.

Se acordă tichete pentru grădiniță. Cine poate intra în posesia lor și ce valoare au... Rezultate Loto 20 iulie 2023. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x