Antena Căutare

Majorări salarii de la 1 ianuarie 2019. Câți bani în plus aduce vechimea în muncă

2019 vine cu modificări importante pentru salariaţi. Ministrul Muncii a confirmat că de la 1 ianuarie salariul minim va fi diferenţiat pentru cei cu studii superioare, dar şi pentru cei cu o vechime mai mare de 15 ani. Însă guvernul pare să dea cu o mână şi să ia cu alta.

2019 vine cu modificări importante pentru salariaţi. Ministrul Muncii a confirmat că de la 1 ianuarie salariul minim va fi diferenţiat pentru cei cu studii superioare, dar şi pentru cei cu o vechime mai mare de 15 ani. Însă Guvernul pare să dea cu o mână şi să ia cu alta.

Zece mii de salariaţi ar urma să plece acasă de la începutul anului viitor. Chiar ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a recunoscut că există foarte multe scheme de personal "umflate" şi că nu este exlusă o serie de disponibilizări la nivelul aparatului bugetar. O teorie susuţinută şi de ministrul Finanţelor.

Marea disponibilizare ar urma să înceapă de la Parlament. În jur de 350 de persoane ar urma să plece. Pe de altă parte, miniştrii trebuie să vină cu o schemă de reducere a persoanlului de 5%.

De la ANAF se estimează că 5.000 de persoane îşi vor elibera locurile de muncă, dintr-un total de 30 de mii. De la Ministerul Muncii au fost deja disponibilizaţi 20 de angajaţi. Şi de la Transporturi ar urma să plece acasă 40 de salariaţi, potrivit unor surse. Măsura a stârnit deja controverse.

Vestea disponibilizărilor vine în contextul în care, de la 1 ianuarie 2019, salariul minim creşte, dar se va acorda diferenţiat.

De la 1 ianuarie ar urma să fie salariul minim pe economie 2.080 de lei, iar salariul minim pentru cei cu studii superioare- 2.350 de lei şi pentru cei care au minimum 15 ani vechime, la fel - 2.350 de lei.

România suportă costuri de 86 de miliarde de lei cu cei 1,2 milioane de bugetari.

Guvernul a făcut anunțul! Unii dintre români vor avea salarii mai mari. Cine va beneficia de majorări... Fermierii români vor rămâne fără animale! O nouă boală decimează oile. Mii de animale au fost deja sacrificate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x