Antena Căutare

Medic din Pitești, acuzat că a infectat zeci de persoane ”A refuzat să poarte echipament și să fie testat pentru COVID-19!”

Un medic de la Spitalul Județean din Pitești este acuzat că a infectat zeci de persoane, între care 12 pacienți, după ce a refuzat să poarte echipament de protecție și, mai mult de atât, a refuzat să fie testat pentru coronavirus, deși prezenta simptome.

Medic din Pitești, acuzat că a infectat zeci de persoane ”A refuzat să poarte echipament și să fie testat pentru COVID-19!”
Medic din Pitești, acuzat că a infectat zeci de persoane ”A refuzat să poarte echipament și să fie testat pentru COVID-19!”

Numărul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus a depășit 1.000 la nivelul țării, iar acum ies la iveală detalii teribile. Mai exact, un medic din Pitești este acuzat că a infectat 27 de persoane, între care 12 pacienți, după ce a refuzat să facă testul pentru coronavirus, în ciuda faptului că prezenta simptome.

Noul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Numărul deceselor a ajuns la 451

„Personalitatea domnului doctor e mai nonconformistă și probabil de aici că nu trebuie să poarte echipamentul necesar. La Spitalul Județean de Urgență au fost stocuri serioase de echipamente de protecție. Problemele văd apar, din păcate, în anumite spitale din modul în care parte a personalului medical înțelege să utilizeze sau nu echipamentele. Este îngrijorător. Dumnealui prezenta niște simptome specifice, a avut posibilitatea să fie testat cu testele rapide, la un moment dat au fost testați și au ieșit negative. Weekendul trecut, au avut posibilitatea să fie testați toți medicii din spital, printr-un operator privat, însă dumnealui și asistentele medicale, din motive necunoscute nouă la acest moment, au refuzat acest tip de testare PCR. Ar fi fost relevantă și ne-ar fi ajutat și pe noi să grăbim izolarea. Vorbim de personal medical care ar fi trebuit să respecte procedurile, nimeni nu ar fi trebuit din corpul medical să intre în spital dacă prezintă simptome și, totuși, lucrul acesta s-a întâmplat”, a declarat Emanuel Soare, prefectul județului Argeș, la Digi24.

Raed Arafat, posibil bilanț negru în pandemia de coronavirus, după Paște: "O catastrofă ar putea să aibă loc peste 7-14 zile"

Coronavirus în România, cifre oficiale

În România au fost confirmate până duminică, 19 aprilie, 8.746 de persoane infectate cu virusul COVID-19, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.892 au fost declarate vindecate și externate. La terapie intensivă sunt 256 de pacienți.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.113 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 125 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 19 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.746 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.892 au fost declarate vindecate și externate.

Braşov: Opt persoane au fost reţinute în urma scandalului de la Săcele, fiind deschis dosar penal pentru tentativă la ... Ce se întâmplă cu pensiile speciale: ”Discrepanță de neconceput între pensia minimă și cea mai mare pensie specială”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x