Antena Căutare

Militarul ranit in Afganistan, in septembrie anul trecut, a murit

Plutonierul Ioan Lucian Leustean, de 25 de ani, ranit anul trecut, in Afganistan, a incetat din viata, in aceasta dimineata, la la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central. Subofiterul a fost ranit in septembrie 2011, in urma deflagratiei un dispozitiv exploziv improvizat. Tanarul era in serviciul militar din 2009, anunta MAPN.

Subofiterul se afla internat, in stare de coma, la sectia terapie intensiva si, in pofida eforturilor de lunga durata ale medicilor, viata sa nu a mai putut fi salvata.

Ion-Lucian Leustean, care era incadrat in Batalionul 2 Manevra, a fost ranit grav la data de 7 septembrie 2011, in urma deflagratiei unui dispozitiv exploziv improvizat, in timp ce executa cercetarea terestra a unui obiectiv in provincia Zabul.

Militarului i s-a acordat pe loc primul ajutor, dupa care a fost transportat de urgenta cu un elicopter de evacuare medicala la spitalul militar din Baza Lagman pentru interventii chirurgicale.

In data de 8 septembrie, militarul roman a fost evacuat in Germania, la Spitalul militar american din Landstuhl, pentru tratament de specialitate si, ulterior, la 30 octombrie, a fost transferat in Romania, la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central, in stare vegetativa, fiind diagnosticat cu multiple traumatisme interne si cranio-cerebrale. Pe parcursul intregii perioade de internare, Ion-Lucian Leustean a beneficiat, in cadrul sectiei de terapie intensiva, de monitorizare permanenta si de tratament complex suportiv si curativ. Din nefericire, cu toate eforturile echipei medicale pluridisciplinare de la SUUMC, evolutia clinica a pacientului nu a inregistrat ameliorari ale statusului cognitiv, iar in ultimele 10 zile s-a constatat o deteriorare progresiva neresponsiva la tratament etiologic specific, militarul decedand in urma unui stop cardio-respirator.

Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, l-a avansat la gradul de sublocotenent post-mortem pe plutonierul Ion-Lucian Leustean. De asemenea, ministrul Apararii Nationale va inainta Presedintelui Romaniei propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Ion-Lucian Leustean cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Presa internationala despre finala EL: Bucurestiul se pregateste pentru petrecerea alb-rosie... Jeffrey Franks se contrazice cu Victor Ponta. Cand va fi aplicata a doua majorare salariala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x