Antena Căutare

Nisipul de pe plaja, "scrumiera" preferata a turistilor de pe litoral

E incapatoare, la indemana si nu trebuie niciodata golita. Vorbim despre scrumiera preferata a turistilor de pe litoral - nisipul. Anual, trei miliarde de mucuri de tigara raman pe plajele din Romania. Putini sunt cei care strang gunoaiele in urma lor, iar cand bunul simt nu exista, intervin ecologistii.

Dureaza doar 5 secunde sa stingi tigara in nisip. Naturii ii trebuie insa ani buni sa descompuna mucurile lasate in urma. Putini sunt cei carora le pasa, insa. Cei mai multi turisti aleg aceasta metoda simpla, insa foarte periculoasa pentru mediu.

Turistii au si o scuza. Ei spun ca nu exista scrumiere pe plaja. Dar, unde exista vointa, exista si alternative. Asa cum a demonstrat un domn care a ales sa-si stranga mucurile de tigara intr-o punga, pe care a aruncat-o mai apoi la gunoi.

Practic, prin nepasare, turistii polueaza plaja pe care au venit sa se distreze. E periculos si pentru flora si fauna, dar si pentru copii. Joaca a devenit o corvoada printre PET-uri, cutii de aluminiu si mucuri de tigara.

Insa, voluntarii incearca sa-i civilizeze pe oamenii veniti pe plaja. Ei le impart scrumiere ecologice, obtinute din reciclarea PET-urilor cu defecte.

FOTO: Intact Images

Tragedie! Copilul lui Radu Cocos s-a inecat in piscina casei de vacanta!... Noua lege a Sanatatii: Asistenta medicala, doar in caz de urgenta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x