Antena Căutare

Noua harta a Romaniei: Ramanem cu opt mari judete

Proiectul de regionalizare a Romaniei ar putea intra in vigoare in decembrie, informeaza Antena 3. Ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragea, a declarat ca regiunile cu structurile de conducere deja alese ar urma sa fie functionale pana la sfarsitul anului. Mai jos puteti vedea cum va arata noua harta a tarii noastre.

Romania va fi impartita in opt regiuni: Vest, Nord-Vest, Nord-Est, Centru, Sud-Vest, Sud, Sud-Est si Bucuresti-Ilfov.

"Cel tarziu in decembrie trebuie sa fie functionale cu structurile de conducere deja alese, consiliile regionale si presedintii sau guvernatori, cum se vor numi. Dorinta este ca regiunile administrative infiintate sa devina partenere direct cu Comisia Europeana", a declarat Liviu Dragnea.

Pachetul de legi privind regionalizarea nu poate fi prezentat in Parlament decat dupa modificarea Constitutiei, care va avea loc in luna septembrie: "Preconizam referendumul pentru modificarea Constitutiei undeva in luna septembrie, probabil ca imediat dupa aceea vom veni cu tot pachetul de legi pe care-l elaboram pana atunci si pregatim si cadrul institutional necesar", a precizat ministrul Dezvoltarii.

Foto: Antena 3

Manechinul favorit al lui Catalin Botezatu, liber dupa 24 de ore de arest... Raportul MCV al Comisiei Europene: Magistratii sunt intimidati, iar parlamentarii incompatibili trebuie suspendati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x