Antena Căutare

Nu e nicio glumă! Se schimbă trecerile de pietoni de pe străzile din România. Cum vor arăta noile „zebre”!

Trecerile de pietoni inteligente își fac apariția și în România, iar unul dintre primele astfel de proiecte este inaugurat la Brașov, unde cele mai multe accidente sunt cele în care sunt implicați pietoni

Trecerile de pietoni inteligente își fac apariția și în România, iar unul dintre primele astfel de proiecte este inaugurat la Brașov, unde cele mai multe accidente sunt cele în care sunt implicați pietoni.

Trecerea de pietoni inteligentă din Brașov este un proiect pilot, iar dotări similare mai există doar în Olanda. O astfel de inițiativă a Primăriei Brașov în parteneriat cu firma care asigură serviciul de semaforizare din Brașov este bine venită pentru că trecerea de pietoni are rolul de a reduce numărul de accidente rutiere, iar iluminatul stradal este unul dintre factorii care pun în primejdie viața călătorilor pe timp de noapte.

Trecerea de pietoni inteligentă este amplasată pe b-dul Saturn, la intersecție cu strada Minerva și are două componente principale: unde de iluminat public, care presupune creșterea fluxului luminos din dreptul trecerii atunci când senzorii de care dispune tehnologia detectează un pieton, și una de semnalizare cu leduri, care delimitează trecerea pe ambele sensuri și care funcționează, la fel, în momentul în care pietonii trec strada.

Află aici cum funcționează trecerile de pietoni inteligente

Surori românce, reunite după zeci de ani! Fetele au fost adoptate de familii diferite, neștiind că se află la doar câțiv... Românii ar putea să lucreze doar patru zile pe săptămână și să aibă weekendul de trei zile!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x