Antena Căutare

Caz de gripă în București! O fetiță de un an şi jumătate a fost adusă de urgență în Capitală

O fetiță în vârstă de un an și jumătate, diagnosticat la testul rapid cu gripă de tip A, a fost transferată, marți dimineață, la Spitalul Matei Balş din Capitală, de la Spitalul Judeţean Buzău. 

Caz de gripă în București! O fetiță de un an şi jumătate a fost adusă de urgență în Capitală
Ilustrație.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă, marţi dimineaţă, la Urgenţe pediatrie a fost adusă o fetiţă de un an şi jumătate, care prezenta febră, nas înfundat şi tuse.

Testul rapid a arătat că fetiţa ar avea virus gripal de tip A. pentru că avea febră mare şi respire cu dificultate, fetiţa a primit mai întâi tratament de scădere a temperaturii şi a primit oxigen, după care medicii au decis să o transfere la Spitalul Matei Balş din Capitală.

Săptămâna trecută, la Buzău, o femeie de 47 de ani a murit în Spitalul Judeţean. Atunci când s-a prezentat la spital, i s a efectuat test rapid care a indicat prezenţa virusului gripal de tip A. După câteva zeci de ore de la internare, femeia a murit.

DSP Buzău a demarat o anchetă după acel caz şi a prelevat probe de la toate persoanele din familie cu care bolnava a intrat în contact, probe care au fost trimise la Bucureşti.

Sursa : news.ro

Ce locuri de muncă se pot găsi în străinătate în acest moment... Află cum ești păcălit în sezonul reducerilor fără să îți dai seama!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x