Antena Căutare

O manastire de maici din Maramures a fost facuta scrum. Flacarile au fost stinse dupa trei ore

Parca s-a dezlantuit iadul, azi noapte, intr-o manastire din Maramures. Maicutele au fost trezite in toiul noptii de flacari de cativa metri ce mistuiau acoperisul casei monahale. Slujitoarele Domnului au reusit sa fuga din cladirea care ardea si sa ceara ajutor. Putin a lipsit insa, ca focul sa ajunga si la o biserica de lemn ridicata in secolul al XVII-lea

La putin timp dupa ce s-a dat stingerea, maicutele au vazut pe fereastra lumina. Cand au iesit sa vada ce s-a intamplat acoperisul de lemn ardea ca o torta. Pana sa ajunga pompierii la fata locului, zeci de localnici au incercat sa stinga focul. Dupa ce au mistuit acoperisul, flacarile s-au extins in interiorul cladirii. Pompierii si localnicii si-au riscat viata ca sa salveze o parte din bunuri.

Lipsa apei le-a ingreunat munca pompierilor. Acestia au fost nevoiti sa alimenteze autospecialele din sat si sa pargurga apoi un drum de aproape doi kilometri pentru a ajunge pe dealul pe care se afla manastirea.

Flacarile au fost stinse abia dupa trei ore. Casa monahala a fost distrusa in totalitate, dar, din fericire, focul nu a ajuns si la biserica de lemn, ce a fost ridicata in secolul al XVII-lea. Lacasul de cult este pe lista monumentelor protejate de UNESCO.

Observator Special: Romania, tara cu cele mai multe condamnari la Curtea Europeana a Drepturilor Omului... Un talhar din Timisoara, oprit cu focuri de arma de oamenii legii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x