Antena Căutare

Premiera in chirurgia romaneasca: operatia cu ochelari 3D!

Miercuri a fost inregistrata o premiera in chirurgia romaneasca. Medicii au operat cu ochelari speciali pe care, de obicei, ii vezi in salile de cinema. Asta pentru ca au folosit o tehnologie 3 D pentru o interventie laparoscopica. Cu o astfel de tehnica e mai simplu si pentru doctorul care vede mai bine zona lezata, dar si pentru pacient care are parte de o operatie cat se poate de precisa.

Este o revolutie in chirurgia laparoscopica, spun medicii. Asta pentru ca imaginile oferite prin intermediul unei camere video cu tehnologie 3D dau o alta viziune asupra zonei operate. Il pune pe operator in situatia de a vedea pe ecranul monitorului, bineinteles cu ochelarii adecvati, o imagine a anatomiei perfect reala, asa cum este ea in sine.

Orice fel de operatie poate fi efectuata folosind noua tehnica. Miercuri, a avut loc doar o interventie demonstrativa. Insa, pacientul se poate declara un norocos. Va scapa repede de pe masa de operatie, iar maine va pleca acasa.

Toata operatia a fost transmisa in direct, iar cei 50 de medici stransi pentru a vedea imaginile s-au uitat ca la un film 3D.

Echipamente speciale preiau imagini si transmit 3D, astfel incat doctorul va putea vedea pe ecranul tridimensional si profunzimea campului operator.

O astfel de aparatura costa 100.000 de euro, asa ca, cel mai probabil, nu o vom vedea prea curand in multe spitale din Romania.

Bolnavii asteapta! Lista medicamentelor compensate nu a mai fost actualizata din 2008... Patrula calare a Politiei Locale Bucuresti a fost atacata de un caine periculos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x