Antena Căutare

Ordonanță de Urgență adoptată de Guvern. O nouă reglementare în domeniul deșeurilor provenite din ambalaje!

Nelu Barbu purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunţat că Guvernul a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă pentru gestionarea deşeurilor provenite din ambalaje.

Ordonanță de Urgență adoptată de Guvern. O nouă reglementare în domeniul deșeurilor provenite din ambalaje!
ordonanta de urgenta | ziuaconstanta.ro

Nelu Barbu purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunţat că Guvernul a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă pentru gestionarea deşeurilor provenite din ambalaje.

„Este un act normativ în concordanţă (...) cu reglementările europene în domeniu, precum şi cu obiectivele Planului naţional de gestiune a deşeurilor. Este o condiţionalitate ex-ante pe care România nu o îndeplinise, este singura pentru care România a primit o scrisoare din partea CE şi dacă nu se adopta astăzi acest act normativ, România risca să primească sancţiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

El a menţionat că premierul Viorica Dăncilă a discutat despre acest subiect în recenta vizită pe care a efectuat-o la Bruxelles. De asemenea a adăugat că această temă este şi în atenţia ministrului Mediului, Rovana Plumb, care se află în aceste zile la Bruxelles.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că prin acest act normativ se înfiinţează, în cadrul Ministerului Mediului, Comisia de supraveghere a răspunderii extinse a producătorilor pentru autorizarea şi supravegherea implementării în mod colectiv a obligaţiilor.

Nelu Barbu a mai precizat că actul normativ cuprinde clarificări cu privire la rolul fiecărui actor din lanţul de gestiune a deşeurilor.

„Acest rol este mai bine stabilit, începând de la obligaţiile cetăţenilor, colectorilor, operatorilor de salubritate şi terminând cu cele ale producătorilor, reciclatorilor şi autorităţile publice locale”, a adăugat acesta.

Pentru reducerea cantităţilor de deşeuri municipale care ajung să fie eliminate prin depozitare, potrivit acestuia, tarifele vor include o contribuţie pe economia circulară în valoare de 30 de lei/tonă, care va fi suportată de operatorii de salubrizare în funcţie de cantităţile ce depăşesc cotele aferente indicatorilor de performanţă stipulaţi în contracte.

sursa: agerpres

Se schimbă TOT! Părinții vor putea să-și ia mai mult concediu PLĂTIT de creștere a copilului... Titularizare 2018. Județele cu cele mai mari note la examen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x