Antena Căutare

(P) Baie în stil vintage - Caracteristici și recomandări

Băile amenajate în stil vintage rămân incredibil de populare chiar și în prezent. Motivul este bine întemeiat: datorită combinațiilor de detalii luxoase, realizate cu măiestrie, produsele în stil vintage sunt atemporale, păstrându-și farmecul in orice moment.

(P) Baie în stil vintage - Caracteristici și recomandări Galerie
(P) Baie în stil vintage - Caracteristici și recomandări | www.germanquality.ro

Atunci când te gândești la o baie în stil vintage, cu siguranță îți vin în minte obiecte precum căzile freestanding cu picioare aurii sau argintii, bateriile cu robinete, vasele WC și bideurile descrise de linii impozante, mobilierul masiv și plăcile ceramice monocromatice. Atmosfera contemporană dintr-o încăpere amenajată în stil vintage este redată de îmbinarea armonioasă a pieselor noi cu cele vechi.

Ce este stilul vintage?

Stilul vintage este definit prin integrarea unor elemente ce inspiră decorul unei anumite epoci, cuprinsă între anii 1920 – 1950. Este un stil care impresionează prin creativitate și nonconformism. De asemenea, finisajele antice și rafinamentul sunt doar câteva dintre aspectele care reprezintă acest stil. Necesită cu siguranță o doză de îndrăzneală, însă, cu produsele corespunzătoare și schema de culori potrivită, poți crea cu ușurință o baie vintage care să te reprezinte.

Alegerea culorilor

Alegerea culorilor este o etapă importantă într-un proiect de amenajare în stil vintage. Orientează-te către culori monocromatice neutre (bej, nisipiu, gri) sau pastelate (roz pal, bleu, lila). De asemenea, poți integra și plăci ceramice cu motive florale. Dacă optezi pentru o singură culoare pentru placarea pereților, în zona podelei poți adăuga faianță albă și neagră, sub forma unei table de șah.

Recomandări

Îți prezentăm mai jos produse pe care le poți include în baia ta vintage și pe care le găsești în portofoliul magazinului online GQS German Quality. În plus, acum este momentul oportun pentru achiziționarea articolelor preferate pentru baie, întrucât poți profita de campania specială de Black Friday oferită de magazinul online de obiecte sanitare GQS German Quality: în perioada 12 noiembrie - 15 noiembrie ai reduceri de până la 20% la majoritatea produselor de pe site!

Cada - Ce poate fi mai impresionant în propria ta baie vintage decât o cadă freestanding? Ai două opțiuni de integrare: lângă perete, în cazul în care vrei să adaugi o baterie cu montaj pe perete sau incastrat ; în centrul băii - în această situație vei avea nevoie de o baterie freestanding, cu montaj pe pardoseală. Ambele variante sunt la fel de interesante, cada în sine reprezentând o piesă de rezistență. Totul ține doar de preferințele tale personale și de spațiul disponibil.

Exemplu: Cada Olympia Impero Roma este un model elegant, designul acesteia fiind special realizat pentru încadrarea într-o baie vintage. Acesta îți oferă variante diferite de finisaje, astfel încât să poți alege în funcție de nevoile tale: alb lucios, alb lucios (interior) și negru (exterior), alb lucios (interior) și argintiu (exterior).

Vasul WC - Poate te gândești că este greu să găsești un vas WC care să se integreze perfect în acest stil de amenajare, însă nu este deloc așa. Sunt o mulțime de modele ce respectă cerințele stilului de epocă, cu elemente ornamentale și finisaje deosebite.

Exemplu: Un astfel de model este Olympia Impero cu evacuare verticală. Acest tip de evacuare este de asemenea specific stilului vintage. Poți completa setul cu un bideu și un capac WC din aceeași gamă.

Lavoarul - În cazul lavoarului, este recomandat să alegi un model cu design clasic, ce poate fi montat atât pe perete, cât și pe picior. Opțiunea de integrare a unui picior de lavoar este mult mai elegantă, oferind un aspect grandios, specific acestui stil.

Exemplu: Hatria Dolcevita este un lavoar ce se încadrează cu brio în cerințele stilului vintage. Este descris de un design elaborat și în același timp delicat. Conferă un aspect vizual plăcut și cu siguranță își va păstra popularitatea odată cu trecerea anilor.

Așadar, dacă ai hotărât să amenajezi baia în stil vintage, recomandările de mai sus îți sunt destinate. Pe lângă piesele de bază prezentate, trebuie să acorzi atenție și corpurilor de iluminat, accesoriilor pentru baie și mobilierului ales - totul pentru a crea un efect unitar, echilibrat și plăcut.

Unde a fost depus sicriul cu trupul lui Petrică Mîțu Stoian. Locul în care i se poate aduce un ultim omagiu regretatului... (P) Rezervă-ți vacanța la un preț special la Târgul de turism de la Hello Holidays!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x