Antena Căutare

Palmă peste obraz! Profesor universitar în SUA, venit în concediu în România, s-a apucat de curăţat râul copilăriei plin de gunoaie

Noi, cei aproape 20 de milioane de români, numărați la ultimul recensământ din 2005, am primit o palmă de la Petru Simionescu, profesor universitar în statul american Texas, stabilit în SUA, dar care nu uită de locurile sale natale. 

Noi, cei aproape 20 de milioane de români, numărați la ultimul recensământ din 2005, am primit o palmă de la Petru Simionescu, profesor universitar în statul american Texas, stabilit în SUA, dar care nu uită de locurile sale natale.

Adevărul scrie despre domnul Simionescu, român stabilit de 18 ani în Statele Unite ale Americii, cel care a venit în concediu în România si care s-a apucat să curețe apele pline de gunoaie ale unui râu din localitatea sa natală.

Domnul Petru și-a luat soția și cele două nepoate, și a venit în satul în care s-a născut și a crescut: comuna Runcu din județul Gorj. Îngrozit de gunoaiele din râul Sohodol, care trece prin spatele casei în care locuieşte şi unde, atunci când era copil, prindea mulţi peşti, domnul Petru Simionescu a luat măsuri pe cont propriu, mai scrie sursa citată. A decis să cureţe râul alături de soție și de nepoate și s-a adresat Primăriei Runcu, care le-a pus la dispoziţie saci şi mănuşi pentru a strânge deşeurile.

„Am copilărit aici, sau mai exact verile, că de crescut, am crescut la Petroşani. Veneam vară de vară aici, ţin minte când mă scăldam aici, când prindeam peşte, era limpede şi curat acest râu. Nu am mai trecut pe aici de multă vreme, fiind plecat de 18 ani, dar când acum am văzut cum arată râul acesta, plin de mizerie, am luat decizia să fac ceva. M-am dus la primarul comunei, la domnul Câmpeanu, i-am cerut ajutor, dânsul ne-a dat aceşti saci de gunoi şi mănuşi să ne protejăm. Alături de soţia mea şi de cele două fete ne-am apucat de treabă“, a spus Petru Simionescu, pentru Adevărul.

„Vecinii de alături ne-au văzut, ni s-au alăturat şi au curăţat şi ei în spatele grădinii lor (...) Mare parte din gunoiul ăsta vine din alunecare de pe mal, unde cetăţenii aruncă la întâmplare. Din păcate, nu se aruncă materiale care nu sunt biodegradabile, cum era cu mulţi ani în urmă. Plasticul durează decenii până se degradează. Eu cred că oamenii trebuie să îşi schimbe atitudinea”, a mai spus profesorul.

Imagini care îţi frâng inima! Un bărbat şi-a înfometat câine, până în pragul morţii. Motivul: stresul: "Arăta ca un... Accident grav pe un drum din Vrancea! Un copil de patru ani a murit, iar părinţii, dar şi două surori ale copilului au a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x