Antena Căutare

Părinții au dreptul la o zi liberă pentru îngrijirea sănătății copilului! Ce trebuie să faci pentru a profita de asta

Guvernul a aprobat normele metodologice pentru aplicarea legii prin care se acordă părinţilor o zi liberă pentru îngrijirea sănătăţii copiilor.

Părinții au dreptul la o zi liberă pentru îngrijirea sănătății copilului! Ce trebuie să faci pentru a profita de asta
Părinţii au dreptul la o zi liberă pentru a se ocupa de sănătatea copilului | www.everydayfamily.com

Guvernul a aprobat normele metodologice pentru aplicarea legii prin care se acordă părinţilor o zi liberă pentru îngrijirea sănătăţii copiilor.

Conform actului normativ, părinții sau reprezentanții legali ai copiilor minori cu vârste între 0 și 18 ani vor beneficia de o zi liberă pentru îngrijirea sănătății copilului.

Ministerul Sănătății precizează că ziua liberă urmează să se acorde unuia dintre părinți, la alegere, respectiv a reprezentantului legal al copilului, în baza unei cereri depuse cu 15 zile înainte de vizita la medic.

Veste uriașă pentru elevii care au absolvit școala în 2015: Pot beneficia 6 luni de indemnizație de șomaj

Părintele care solicită ziua liberă trebuie, de asemenea, să dea o declarație pe propria răspundere, conform căreia nu s-a mai solicitat o zi liberă în acel an și nici nu se va solicita.

Controlul medical se poate efectua atât în sistemul public de sănătate, cât și în cel privat.

Sursa foto: www.huffingtonpost.com

"După efectuarea controlului medical, părintele/reprezentantul legal al copilului are obligația să prezinte medicului de familie al copilului rezultatele investigațiilor. Pe baza acestora, medicul de familie eliberează gratuit o adeverință, pe care părintele/ tutorele o va prezenta angajatorului drept dovadă că acest control medical a fost efectuat. În situația în care ziua liberă a fost acordată în cursul anului școlar, iar copilul frecventează o formă de învățământ preuniversitar, medicul de familie are obligația de a elibera pentru acesta o scutire medicală", mai precizează ministerul.

Un puști de 17 ani s-a deghizat în DOCTOR timp de o lună! Uite ce le-a făcut pacienților!

Pentru familiile sau persoanele cu doi copii se acordă tot o zi lucrătoare liberă pe an, ca și în cazul unui singur copil.

Pentru familiile sau persoanele cu trei sau mai mulți copii se acordă două zile lucrătoare libere pe an, consecutive sau separate, după cum decide angajatorul.

Sursa: agerpres.ro

Observator 19. Au vrut să-i dea copilul în pungă !!!... Vremea se schimbă radical în următoarele ore! Se întoarce canicula şi se vor înregistra temperaturi de până la 36 de gra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x