Antena Căutare

Părinții elevilor sunt în pericol dacă vor amenința profesorii

Cadrele didactice ar putea primi statutul unei autorităţi publice, astfel încât elevii sau părinţii care vor ameninţa sau agresa profesori să primească pedepse majorate

Cadrele didactice ar putea primi statutul unei autorităţi publice, astfel încât elevii sau părinţii care vor ameninţa sau agresa profesori să primească pedepse majorate.

Măsurile sunt prevăzute într-un proiect de act normativ înregistrat săptămâna aceasta la Senat, care reglementează dreptul la securitate al personalului didactic.

Potrivit propunerii legislative, persoanele care vor ameninţa, lovi sau săvârşi alte acte de violenţă împotriva cadrelor didactice vor primi o pedeapsă majorată cu o treime faţă de pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune.

"Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unei persoane care ocupă o funcţie didactică de predare, de conducere sau de îndrumare şi control, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime", este precizat în proiectul de act normativ.

În prezent, fapta de a ameninţa o persoană, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă, informează avocatnet.ro.

În ceea ce priveşte infracţiunea de lovire sau alte violenţe cauzatoare de suferinţe fizice, Codul penal în vigoare prevede pentru făptuitor o pedeapsă cu închisoarea de la trei luni la doi ani sau aplicarea unei amenzi. Asta înseamna că, pe viitor, o astfel de infracţiune comisă împotriva unui profesor aflat în timpul sau în legătura cu exercitarea profesiei va putea fi pedepsită şi cu trei ani de închisoare.

Cele patru zodii care se vor îmbogăți în 2016!... Calendar ortodox, Zeci de mii de români își sărbătoresc ziua numelui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x