Antena Căutare

Platile compensatorii pentru cei concediati ar putea fi sistate

Guvernul intentioneaza ca, incepand cu 1 iunie, sa sisteze acordarea platilor compensatorii din bugetul pentru somaj pentru angajatii care vor fi disponibilizati prin concedieri colective din companiile nationale. Totodata, diminuarea de 15% ar urma sa fie aplicata doar pentru drepturile banesti aflate deja in plata.

Intentia Guvernului de a sista platile compensatorii este prevazuta intr-un proiect de ordonanta de urgenta privind reducerea cheltuielilor sociale. Acesta se afla inca in stadiu de elaborare.

"Incepand cu data de 1 iunie 2010, nu se mai stabilesc drepturi banesti, acordate din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru persoanele disponiblizate prin concedieri colective. De la 1 iunie, cuantumul drepturilor banesti, acordate din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru persoanele disponibilizate prin concedieri colective, aflate in plata la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta sau care se repun in plata dupa suspendare se diminueaza cu 15%", se arata in document.

Proiectul de act normativ mai prevede reducerea cu 25% a cuantumului drepturilor in natura de care beneficiaza angajatii institutiilor publice.

In plus, acesta stabileste ca ordonatorii principali de credite nu vor mai putea deconta decat 75% din valoarea cheltuielilor de transport, asistenta medicala, medicamente si proteze, aferente personalului propriu. In prezent, legea prevede decontarea integrala de la buget a acestor cheltuieli.

Sursa: www.jurnalul.ro

Noi masuri de criza? Eliminarea transportului gratuit pentru pensionari si taierea burselor... Unde nasc gravidele? Conditii improprii la stat, tarife de peste 2.000 de euro la privat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x