Antena Căutare

Iată profilul celor care produc cele mai multe accidente grave! Care sunt șoferii cei mai periculoși

Cei mai periculoşi şoferi au sub 25 de ani. Poliţia Română a studiat profilul celor care produc cele mai multe accidente grave. Şoferii începători au reuşit să ajungă în topul celor mai indisciplinaţi conducători auto din România.

Cei mai periculoşi şoferi au sub 25 de ani. Poliţia Română a studiat profilul celor care produc cele mai multe accidente grave. Şoferii începători au reuşit să ajungă în topul celor mai indisciplinaţi conducători auto din România. Asta după ce au produs în primele 5 luni ale anului au produs cele mai multe şi cele mai grave accidente rutiere de pe şoselele din ţară.

Acest lucru se vede chiar şi în valoarea poliţelor RCA, care ajung acum să fie mult mai scumpe decât în cazul unui şofer cu experienţă. Pe Autostrada Soarelui, un tânăr care conduce pe banda a doua, la peste 100 de kilometri pe oră, decide să intre în parcarea unei benzinării. Trage brusc de volan, fără să se asigure, chiar în faţa unui autocar plin cu oameni.

Din fericire, şoferul autocarului a frânat la timp şi nimeni nu a fost rănit.

Potrivit specialiştilor, şoferii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani sunt vitezomani, imprudenţi şi neatenţi, iar acest lucru se vede inclusiv in numărul de accidente pe care-l produc. În prima jumătate a anului, poliţiştii spun că şoferii sub 25 de ani au provocat cele mai grave accidente.

În topul şoferilor periculoşi, pe locul doi sunt cei cu vârste între 26 şi 35 de ani. În aceeaşi perioadă, au cauzat 37 de accidente grave soldate cu 44 de decese. Tocmai din acest motiv, preţul poliţelor RCA a crescut pentru categoriile de risc. Adică, diferenţele dintre şoferii tineri şi ceilalţi mai în vârstă sunt considerabile.

Diferenţa maximă pe aceeaşi maşină, pe aceeaşi zonă, poate să fie cam de maxim 25-30%.

În bani înseamnă şi 500 de lei. Tarifele difera în funcţie de maşina pe care o au, dar şi de regiunea din care provin. De partea cealaltă, şoferii cu mai multă experienţă spun că autorităţile ar trebui să ia măsuri în privinţa teribiliştilor.

Potrivit statisticilor, cei mai disciplinaţi şoferi sunt cei cu vârste cuprinse între 46 şi 55 de ani, care de la începutul anului au provocat 24 de accidente rutiere grave. La jumătate faţă de cei până în 25 de ani.

Alertă de pestă porcină! Grădina zoologică din Galaţi are porci mistreți infestați!... Război pe mare cu traficanții de droguri! Paza de coastă americană a sechestrat 18 tone de droguri dintr-un semi-submers...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x