Antena Căutare

Politistii romani ar putea fi detasati in Franta pentru noi misiuni

Politistii romani ar putea primi, in curand, noi misiuni in Franta. Anul trecut, 40 de ofiteri si agenti din Politia Romana au fost detasati la Paris, pentru a lupta impotriva retelelor criminale ale unor romi veniti din Romania. Primaria din Avignon intentioneaza sa recurga la aceeasi metoda, deoarece are, si ea, probleme cu delicventii romi.

Orasul Avignon, cu celebrul Palat al Papilor si cel mai mare festival de teatru din Europa, este un important centru turistic. Dar, in ultimul timp, atat localnicii cat si turistii sunt tot mai deranjati de cersetoria agresiva si micile delicte ale unor romi originari din Romania. La randul lor, romii acuza politia locala ca ii hartuieste si chiar ii maltrateaza.

Primarul din Avignon, Marie-Josée Roig, crede ca solutia poate fi cea testata, cu rezultate pozitive, la Paris: aducerea unor politisti romani.

"Ar fi vorba de politisti care vorbesc ambele limbi si care cunosc acest gen de retele de delicventa. Ei ar fi cazati de primarie si ar efectua controale in perioada estivala, care este cea mai critica", a explicat primarita pentru ziarul "La Provence".

Modalitatile concrete de aplicare a propunerii urmeaza sa fie definite. La Paris, opt ofiteri si 32 de agenti de patrulare romani s-au alaturat, in decembrie anul trecut, brigazii care actiona impotriva retelelor de romi. La Lyon, un politist roman era detasat, in acelasi scop, inca din 2010. Atat fostul guvern francez de centru-dreapta cat si actualul cabinet socialist s-au aratat ingrijorate de delicventa romaneasca: intre 2009 si 2011, numarul romanilor pusi sub acuzare, in Franta, pentru diferite infractiuni a crescut cu 70%.

Ancheta in urma accidentului teribil de pe DN7 in care au murit opt persoane... Nouazeci de ani de la incoronarea Regelui Ferdinand. Familia Regala se va deplasa la Alba Iulia cu Trenul Regal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x