Antena Căutare

Povestea Paulei, eleva din satul vasluian Stănileşti, care a luat 9.92 la Evaluarea Națională. Fără meditații și încurajări: „Mama mea plecată în străinătate ar fi mândră de mine oricum!”

Paula Matran, o elevă din satul Stănileşti din județul Vaslui, a luat aproape nota 10 la Evaluarea Națională, chiar dacă a învățat într-o școală săracă, fără încurajări sau meditații. Copila de 14 ani care a reușit un rezultat deosebit la examenul de la sfârșitul clasei a VIII-a: a patra medie din județ, 9.92 - fără meditații, doar prin forțe proprii.

Paula Matran, o elevă din satul Stănileşti din județul Vaslui, a luat aproape nota 10 la Evaluarea Națională, chiar dacă a învățat într-o școală săracă, fără încurajări sau meditații. Copila de 14 ani care a reușit un rezultat deosebit la examenul de la sfârșitul clasei a VIII-a: a patra medie din județ, 9.92 - fără meditații, doar prin forțe proprii.

CITEȘTE ȘI: ADMITERE LICEU 2017. Topul celor mai bune licee din România! De ce medii ai nevoie pentru a deveni boboc la „Sava”, ”Vianu” sau „Lazăr”

Performanța ei este cu atât mai importantă, dacă avem în vedere că eleva a trăit de câțiva ani cu o mare lipsă în suflet. Mama ei, cea a cărei îmbrățișare ar fi vrut-o înainte de orice teză, este plecată în străinătate. Fericită și emoționată, Paula a declarat jurnaliștilor de la adevărul.ro că îi dedică nota mamei. Ce alt gest mai emoșionant decât acesta poate face un copil pentru cea care i-a dăruit viață!

CITEȘTE ȘI: ADMITERE LICEU 2017. Cum se calculează media şi cum se face REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ la licee

A fost crescută de bunică și a învățat singură

Copila a vrut să-și depășească limitele și să-și facă mândră mama aflată la muncă în străinătate de 10 ani, dar şi bunica alături de care locuieşte.

”Mama a plecat în străinătate în 2007, când aveam vreo 4 ani. Nu a fost uşor la început, dar apoi am realizat că este acolo pentru mine. Oricând, oricât de departe ar fi fost eu mereu i-am simţit prezenta. Mama mea ar fi mândră de mine oricum şi m-ar fi sustinut oricum, ea ştie ce pot şi ce vreau”, a povestit eleva pentru adevarul.ro.

Educația, asul din mâneca Paulei

Chiar dacă au rămas în grija unei bătrâne, atât paula, cât și sora ei mai mare au învățat cu drag și au avut rezultate de excepâie în toți anii școlari. Mama lor le-a explicat că doar învățătura le poate oferi o șansă în plus la o viață mai bună.

”Pentru mine, examenul a reprezentat un obstacol prin care să-mi demonstrez mie ce pot şi prin care să-mi fac mama, bunica si sora mândre de mine. Ele au fost persoanele care m-au sustinut si m-au încurajat mereu, pe lânga profesori. Înainte de evaluare, nu pot spune neaparat că eram foarte stresata şi speriată, aveam o oarecare siguranţă că o sa ma descurc. Pur şi simplu încrederea în sine ajută cel mai mult.

După parerea mea, nu miile de ore de pregătire sunt necesare ca să reuşeşti. Eu, de exemplu, n-am făcut pregătire la limba romana şi totuşi am obţinut nota 10. Sunt un exemplu viu că se poate face performanţă şi fără meditaţii. Dacă elevii ar incerca să înteleagă şi să privească lucrurile din altă prespectivă, eu cred că ar reuşi toţi să obţină o notă mare. Cunosc multe persoane care învaţă compuneri pentru subiectul 1 B, în loc să reţina mult mai usor o definiţie şi nişte caracteristici. Şi da, înţeleg, nu toţi au imaginaţie, dar să dezvolte puţin, poate oricine”, este de părere Paula Matran.

În urmă cu doi ani, şi sora ei a obţinut rezultate de excepţie la Evaluarea Naţională.

ADMITERE LICEU 2017. Topul celor mai bune licee din București, „unde se dă ora exactă” și la învățătură. De ce medie ai ... Ziua și codul meteorologic. După vijelii se întoarce canicula. Cinci județe sub Cod Portocaliu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x