Antena Căutare

Un barbat a parcurs sute de kilometri pentru a-i aduce palinca Printului Charles

Printul, ardeleanul si palinca! Nu-i banc. In poarta conacului unde e cazat printul Charles s-a ras azi in hohote. Un ardelean hotarat a venit tocmai din Bihor sa-l convinga pe mostenitorul Coroanei Britanice sa guste din palinca romaneasca. Pana a fost primit in audienta, omul le-a explicat membrilor delegatiei britanice cum e cu taria eco de la noi, intr-o engleza ardeleneasca cum rar s-a auzit.

Nea Sandu are rabdare. Doar e ardelean. Pe Valea Zalanului a venit tocmai din Bihor. Si a asteptat cu orele in poarta.

"Am venit ca sa il intalnesc pe Charles, ca sa-i arat ca si noi avem brand-uri si produse cum nu s-au pomenit in Anglia", zice Nea Sandu.

E convins ca Printul Charles n-a baut nicicand tarie mai buna ca palinca romaneasca. Ieri i-a trimis cateva sticle, iar azi a batut drum lung, pana in Covasna, sa-i vada reactia. Pana sa dea ochii cu Charles, nea Sandu si-a incercat farmecele de negustor cu membrii delegatiei. Chiar daca engleza de Ardeal nu prea are sens pentru britanici, cu putin ajutor, au inteles mesajul.

Nu i-a iesit traducerea, dar i-a convins pe englezi. Cateva minute mai tarziu, nea Sandu a fost primit de mostenitorul Coroanei Britanice. Printul Charles chiar ar fi gustat din palinca lui Nea Sandu. Apoi a iesit la plimbare binedispus si pus pe glume englezesti, bineinteles.

De fapt, astfel de momente i-au creat printului o imagine mai prietenoasa, detasata de sobrietatea cu care ne-a obsnuit familia regala a Marii Britanii. Vizita printului in Romania, devenita deja un obicei, va lua sfarsit, cel mai probabil, peste doua zile.

Loto 6/49, Loto 5/40, Joker si Noroc: Vezi numerele castigatoare extrase duminica, 2 iunie!... Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce-ti rezerva astrele pe 3 iunie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x