Antena Căutare

Probă nouă la examenul de Bacalaureat! Ce anunță ministrul Educației despre examen

Vestea momentului pentru elevii din România! Ministerul Educației intenționează să introducă o nouă probă la examenul de Bacalaureat! Ce vor face elevii la proba de creativitate, conform detaliilor oferite de Ecaterina Andronescu?

Vestea momentului pentru elevii din România! Ministerul Educației intenționează să introducă o nouă probă la examenul de Bacalaureat! Ce vor face elevii la proba de creativitate, conform detaliilor oferite de Ecaterina Andronescu?

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri că proba de creativitate, cunoştinţe, abilităţi, aptitudini şi atitudini, pe care o propune pentru Bacalaureat, va integra mai multe discipline, oferind o imagine despre informaţiile acumulate de elev şi modul în care poate să le folosească în practică.

UN NOU TIP DE EXAMEN DE BACALAUREAT

Precizările au fost făcute după ce, în cadrul evenimentului de lansare a viziunii sistemice "Educaţia de uneşte", ministrul a făcut o serie de propuneri pentru reorganizarea sistemului de educaţie, vizând inclusiv introducerea a patru tipuri de bacalaureat: Bac T (tehnologic), Bac A1 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale de ştiinţe), Bac A2 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale socio-umaniste) şi Bac V (pentru absolvenţii programelor de studii liceale vocaţionale).

Probă nouă la examenul de Bacalaureat! Ce anunță ministrul Educației despre examen

DESPRE PROBA DE CREATIVITATE DE LA EXAMENUL DE BACALAUREAT

"Eu cred că obligaţia noastră este să dezvoltăm un învăţământ creativ. Un om care nu produce idei, un om care nu este capabil să fie creativ în fiecare zi, nu se poate ridica de la orizontală, metaforic vorbind. De aceea, eu cred că obligaţia învăţământului este să pună accent pe creativitatea elevului. Să nu omoare creativitatea prin autoritate excesivă, să îl lase pe elev să producă idei în clasă, să caute soluţii, chiar dacă nu întotdeauna soluţia cu care vine elevul este perfectă sau cea bună. Dar el a gândit soluţia aceea. Trebuie să îl determinăm să gândească, să îi formăm aceste mecanisme. Această probă este văzută ca o probă care integrează mai multe discipline şi care ne arată nouă dacă cel şcolit a înţeles ceea ce i s-a predat, a înţeles ceea ce a acumulat în cunoaştere şi poate să folosească aceste acumulări în practică. (...) Încercăm să ne uităm puţin pe organigrama ministerului şi chiar să avem acolo o structură care să se ocupă de această latură a creşterii puterii de imaginaţie, de creativitate, de inovare a elevilor", a explicat ministrul.

FĂRĂ PROBĂ DE MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL TEHNOLOGIC

Andronescu a răspuns şi observaţiilor legate de absenţa matematicii ca probă de sine stătătoare în cadrul Bacalaureatului tehnologic, susţinând că aceasta va fi cuprinsă în proba "Ştiinţe".

"La liceul tehnologic există o disciplină care se numeşte 'Ştiinţe' şi care este gândită ca o integrare a ştiinţelor pe care le-a studiat elevul - matematică, fizică, chimie - în aşa fel încât să îl conducă această probă spre ceea ce poate să facă el în practică. Pentru că el primeşte şi un certificat de competenţe practice", a adăugat ea, conform celor de la Agerpres.

Imagini halucinante surprinse la o mănăstire din Argeș! Starețul, filmat în timp ce înjura enoriașii! Ce l-ar fi scos di... Acuzații grave la adresa unui preot din Prahova! O mamă susține că i-a bătut copila în timpul orei de religie dintr-un m...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x