Antena Căutare

Proprietarii Castelului Bran, cercetati penal pentru ca au lasat in paragina un conac

Proprietarii Castelului Bran sunt cercetati penal pentru ca au lasat in paragina un conac, din judetul Iasi, care le-a fost retrocedat in urma cu sase ani. Cei trei copii ai principesei Ileana au incercat sa vanda cladirea de patrimoniu, dar nimeni nu le-a oferit pretul cerut. Intre timp, localnicii au demolat conacul putin cate putin. Tabla de pe acoperis a ajuns pe cotetele de gaini, iar din caramizi si-au facut sobe. Din cladirea de patrimoniu au mai ramas doar cativa pereti, care stau sa cada.

Membri ai casei regale au locuit chiar aici. Istoria mentioneaza ca a locuit o perioada fiica cea mica a regelui Ferdinand I, Principesa Ileana a Romaniei.

Acum insa, nimic nu mai aminteste de vremurile acelea. In camerele opulente de altadata, cresc acum buruieni, iar acoperisul a disparut cu totul.

Vinovati n-ar fi doar hotii ci si actualii proprietari, spun autoritatile, adica Dominic de Habsburg si surorile sale.

Copiii principesei Ileana a Romaniei au intrat in posesia conacului in anul 2007 si de atunci au lasat cladirea in paragina. Asa ca angajatii Directiei de Cultura si Patrimoniu din Iasi au facut o plangere penala impotriva proprietarilor. Acestia au incercat sa vanda conacul din Poieni cu peste 800.000 de lei, dar pretul i-a speriat pe cei interesati.

Astfel, imobilul care ar fi putut deveni un obiectiv turistic a ramas in voia sortii. Doar localnicii au mai trecut pragul cladirii si niciunul n-a plecat cu mana goala.

Culmea, politistii nu le pot face nimic hotilor. Ca sa-i cerceteze trebuie sa aiba o plangere din partea proprietarilor, dar nu au primit niciuna pana acum.

Peste 100 de caini s-au intrecut prin nametii din Harghita... O adolescenta din Gherla a fost taiata pe fata de un barbat cunoscut pe Facebook...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x