Antena Căutare

Protocoalele SRI vor fi desecretizate. Ce se urmărește prin această decizie

Serviciul Român de Informaţii vrea desecretizarea protocolului cu Parchetul General, a anunţat, luni, Claudiu Manda, şeful Comisiei SRI, acesta anunţând că directorul Serviciului, Eduard Hellvig, va veni în Comisia de Control înainte de desecretizare.

Serviciul Român de Informaţii vrea desecretizarea protocolului cu Parchetul General, a anunţat, luni, Claudiu Manda, şeful Comisiei SRI, acesta anunţând că directorul Serviciului, Eduard Hellvig, va veni în Comisia de Control înainte de desecretizare.

"Am vorbit cu domnul Hellvig, dânsul m-a sunat şi şi-a exprimat disponibilitate de a desecretiza acel protocol, este vorba despre protocolul între SRI şi Parchetul General şi a prezentat dorinţa de a ne vedea la comisie pentru a discuta despre anumite elemente din activitatea Serviciului Român de Informaţii", a declarat luni Claudiu Manda, şeful Comisie de Control SRI.

Decizia vine după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis, luni, către Parchetul General, o cerere de desecretizare a protocoalelor încheiate cu Serviciul Român de Informaţii, precum şi informaţii despre existenţa acestora, potrivit Mediafax.

Desecretizarea protocoalelor SRI este subiectul cu care majoritatea PSD-ALDE face agenda publica in ultimele zile, fiind implicate, rand pe rand, diverse institutii ale statului, printre care Administratia Prezidentiala, Guvernul si Ministerul Justitiei.

Eu susţin fără rezerve şi apelul public, pentru că mai mult de un apel public doamna prim-ministru nu poate face, SRI-ul nefiind în subordinea Guvernului. Susţine apelul public al prim-ministrului, l-am făcut şi eu anul trecut şi tot astăzi am înţeles că ministrul Justiţiei va solicita în mod oficial Ministerului Public desecretizarea acestor protocoale, mai ales în condiţiile în care au fost câteva audieri la comisia SRI”, a afirmat Liviu Dragnea.

Premierul Viorică Dăncilă a solicitat desecretizarea protocolalelor încheiate între SRI şi alte instituţii ale statului, „având în vedere interesul public privind clarificarea unor chestiuni extrem de importante pentru funcţionarea României ca stat democratic în care funcţionează separaţia puterilor în stat, precum şi poziţia oficială exprimată de Administraţia Prezidenţială”, a anunţat, vineri seară, Guvernul.

METEO 20 martie| VREME EXTREMĂ în România. ANUNȚ ANM... Povestea profesorului erou, care face înconjurul internetului! A făcut împrumut la bancă pentru a-și duce elevii într-o ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x