Antena Căutare

Situație disperată la sute de școli din România. Mii de copii riscă să nu mai meargă la școală

Bătălia părințior pentru educația copiilor. În Bucureşti, aproape 100 de unităţi de învăţământ nu mai au niciun loc disponibil.

Bătălia părințior pentru educația copiilor. În Bucureşti, aproape 100 de unităţi de învăţământ nu mai au niciun loc disponibil.

75 de şcoli din cele 420 din Capitală au spus deja stop înscrierilor pentru clasele pregătitoare. Chiar dacă a doua etapă abia a început , cele mai populare unităţi de învăţământ sunt arhipline. Şi nu pentru că există mai mulţi copii în circumscripţia şcolară decât locuri, ci pentru că mai mult de jumătate dintre părinţi i-au înscris pe cei mici cu viza de flotant.

Ministerul Educaţiei recomandă ca o clasă să aibă cel mult 28 de copii. La şcolile de top, însă, numărul elevilor sare de 30. În această clasă de la Şcoala 195 învaţă. 36 de elevi. Mai mult, conducerea şcolii a fost nevoită să dubleze numărul claselor.

Într-o școală din Capitală sunt copii înscrişi cât pentru şase clase de pregătitoare. Spaţiul, însă, este neîncăpător. La şcoala numărul 12 din Bucureşti, directorii aşteaptă de cinci ani o clădire nouă. Au rămas, însă, cu promisiunile.

Iar ca situaţia să fie şi mai complicată pentru unităţile de învăţământ, Ministerul Educaţiei a aprobat anul acesta şi înscrierea copiilor care nu vor împlini şase ani până la data de 31 decembrie. Sunt peste 2.000 în plus numai în Capitală, care au primit aviz favorabil de la psiholog şi care vor merge la clasa zero. la 5 ani.

Gafa unui polițist din Brașov. Proces verbal pentru „Wollvagin” parcat neregulamentar, pentru care „egzistă plamşe foto”... Dorina s-a născut în Oradea, dar a fost adoptată în America. Acum îşi caută părinţii biologici: "Știu doar cum o ch...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x