Antena Căutare

Retea de trafic de persoane, anihilata de politie si DIICOT. Cinci suspecti au fost dusi la audieri

Politistii au destructurat o retea de traficanti de persoane. Cinci persoane, acuzate ca au racolat zeci de cetateni romani pe care i-au trimis la munca in Cehia, Spania si Italia, au fost duse la audieri. Romanii au fost exploatati de angajatorii straini.


Incepand cu anul 2009, suspectii au racolat romani, prin intermediul mai multor firme de plasare a fortei de munca. Gruparea actiona in Bucuresti si judetele limitrofe, precum si pe raza municipiilor Brasov, Timisoara si Iasi si a judetelor Salaj, Satu Mare si Maramures.

Intre 2009-2011, un numar foarte mare de persoane ce au fost trimise la munca in Cehia, Spania, Italia, unde au fost exploatate prin munca de angajatorii straini.

Romanilor li se prezentau oferte de munca avantajoase, conditii de cazare foarte bune (gratuite) si salarii atractive, cuprinse intre 800-1200 euro/luna. Dupa ce ajungeau in strainatate, niciuna dintre aceste conditii nu era respectata.

Oamenii erau cazati in conditii mizere in spatii insalubre, adesea cu igrasie si insecte in camere, fara paturi, apa curenta si caldura, pentru care erau obligati sa plateasca diferite sume de bani. Dupa prestarea activitatilor, acestora li se refuza plata salariilor promise sau erau remunerati cu sume infime.

sursa:Antena3


ANI :Ecaterina Andronescu se afla in conflict de interese ANI... VIDEO! O bacauanca circula cu viteza de aterizare a unui Boeing...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x