Antena Căutare

Ro-Alert. Când și cum se realizează testarea sistemului în București și Ilfov

Ro-Alert. Când și cum se realizează testarea sistemului în București și Ilfov. Vineri, 21 septembrie 2018 se realizează testarea sistemului Ro-Alert în sectoarele 1 si 3, Otopeni și Măgurele, între orele 10-12.00. Între orele 17-19.00 se va realiza testarea sitemului Ro-Alert în Buftea

Ro-Alert. Când și cum se realizează testarea sistemului în București și Ilfov Galerie
Ro-alert | aradon.ro

Astăzi, 21 septembrie și pe 24 septembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București-Ilfov începe să testeze sistemul RO-ALERT. Vineri, 21 septembrie, între orele 10:00 și 12:00, locuitorii capitalei din sectoarele 1 și 3, dar și cei din orașele Măgurele și Otopeni vor primi mesaje “test” de avertizare. Tot astăzi, între orele 17:00 și 19:00 locuitorii orașului Buftea care utilizează telefoane mobile vor primi și ei mesaje “test”.

Pe 24 septembrie, luni, locuitorii de pe întreg teritoriul capitalei și al județului Ilfov vor primi aceste mesaje “test” în intervalele 10:00 - 12:00 și 17:00 - 19:00. Beneficiarea de sistemul RO-ALERT pe un dispozitiv mobil presupune efectuarea unor setări ale aparatului. Acestea se găsesc în meniul telefonului, prin accesarea secțiunii “Configurare” din platforma www.ro-alert.ro.

Cum se realizează testarea sistemului RO-ALERT

Sistemul RO-ALERT este construit pentru a permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast. Acestea au ca principal rol avertizarea populației în situații de urgență. Prin urmare, sistemul e folosit în situații majore, în cazul în care siguranța și viața cetățenilor sunt în pericol. Mesajele de alarmare și avertizare sunt folosit pentru atac terorist, inundații, incendii, fenomene meteo extreme și alte situații care pot amenința grav comunitățile.

Cell Broadcast nu are nevoie de numele sau numerele de telefon ale utilizatorilor. Telefoanele mobile, compatibile cu tehnologia Cell Broadcast vor afișa conținutul mesajului de avertizare în mod automat. În funcție de tipul telefonului, modul de afișare a mesajului poate varia.

Sistemul RO-ALERT a fost implementat pe teritoriul României de Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu ajutorul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale. Sistemul de alertă a fost pus în aplicare prin intermediul Ordonanței de urgență nr.72 din 5 octombrie 2017.

Sursă foto: aradon.ro, ebihoreanul.ro

Asociaţia "Dăruieşte viaţă" nu vrea donaţii de la Holograf: "Nu acceptăm ca acest proiect să fie folosit ... Când e echinocțiul de toamnă 2018. Cum te afectează debutul toamnei astronomice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x