Antena Căutare

Romanii cauta locuri de munca, ANOFM le ofera o campanie de comunicare

Numarul romanilior care se angajeaza dupa un an de cautari s-a triplat, conform unui studiu recent al site-ului de recrutare Myjob. Acelasi sondaj arata ca cel mai greu isi gasesc serviciu romanii cu o experienta pe piata muncii de pana la doi ani si cei cu peste zece ani de activitate. 37,7% dintre romanii care isi cauta un loc de munca sunt nevoiti sa astepte chiar si un an pana reusesc sa se angajeze, procentul fiind triplu fata de aceeasi perioada a anului trecut. Sondajul a fost realizat online, la nivel national, in intervalul 30 septembrie-15 octombrie, pe un esantion reprezentativ de 3.563 de respondenti.

Pentru a le veni in ajutor tinerilor care isi cauta un loc de munca, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a lansat proiectul cu finantare europeana "Campanie de comunicare privind serviciile SPO oferite tinerilor si angajatorilor", cu pagina web www.muncesti.ro, unde cei interesati gasesc informatii despre locurile de munca din tara si din strainatate, precum si diverse sugestii ale expertilor in HR.

Proiectul "Campanie de comunicare privind serviciile SPO oferite tinerilor si angajatorilor" a fost lansat astazi, la Academia de Studii Economice (ASE) Bucuresti, fiind finantat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Campania de comunicare a ANOFM se adreseaza angajatorilor si tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 25 ani, proiectul fiind implementat in parteneriat cu trei companii nationale (System&Networking Solutions SRL, Data Media SRL, Rusu&Bortun Consultanta SRL).

Proiectul are o durata de 18 de luni si un buget total de 10.016.900 lei, obiectivul general fiind cresterea gradului de ocupare in randul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, cu precadere in randul tinerilor, dar si cresterea accesului la informatii, mai ales in randul angajatorilor.

Tot articolul, in Jurnalul National

Mii de tone de deseuri toxice au otravit aerul si panza freatica in jurul Capitalei... Bamboo din Mamaia – demolat, Le Gaga din Herastrau – "ocrotit" de autoritati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x