Antena Căutare

Românii fumează tot mai mult tutun negru! Ţigările de contrabandă se găsesc pe la toate colţurile și sunt de două ori mai ieftine!

Românii fumează tot mai mult tutun negru. Ţigările de contrabandă se găsesc aproape pe la toate colţurile. Vânzătorii de ocazie prosperă în timp ce fumătorii caută cele mai ieftine soluţii. De la ţigările aduse din Moldova şi Ucraina, românii au trecut la tutunul unguresc. Tot la negru.

Românii fumează tot mai mult tutun negru. Ţigările de contrabandă se găsesc aproape pe la toate colţurile. Vânzătorii de ocazie prosperă în timp ce fumătorii caută cele mai ieftine soluţii. De la ţigările aduse din Moldova şi Ucraina, românii au trecut la tutunul unguresc. Tot la negru. E mai ieftin şi ţine mai mult.

În judeţele din nordul şi estul ţării aproape jumătate din ce consumă fumătorii sunt ţigări de contrabandă. Iar piaţa neagră ar putea să crească din nou, pentru că este posibil să nu mai găsim ţigări legale pe piaţă.

Ţigările de contrabandă sunt înlocuite tot mai des cu varianta mai ieftină - tutunul la pungă, vândut tot la negru.

La negru, o ţigară ajunge să coste mai puţin de 50 de bani. Cu tutun de contrabandă, preţul scade sub 25 de bani.

Tutun pentru rulat există şi în magazinele de la noi, dar preţul unui pachet este în jur de 40 de lei, pe când pe internet sau în piaţă, preţul este la jumătate.

În plus, clienţii scapă şi de suspiciunile pe care le au atunci când cumpără cartuşele cu ţigări.

Stocul cu ţigări de contrabandă se epuizează pe loc. Fumătorii fac şi coadă, uneori. Iar interesul pentru produsele de contrabandă ar putea creşte. Anul acesta, România trebuie să se conformeze directivei europene a tutunului. Legea nici măcar nu a ajuns în Parlament.

Fără lege, producătorii de ţigarete nu vor putea face aceste modificări. Iar fără ţigări legale pe piaţă statul ar putea pierde peste 230 milioane de euro, lunar.

Video! Șapte fete s-au bătut în sala de clasă mai ceva ca într-un ring de box! Nici măcar profesorii nu au putut să le o... Casa regală spulberă zvonurile sumbre legate de starea de sănătate a regelui Mihai! Dovada? Fotografii cu majestăţile lo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x